4 juni 2023
tisdag, 17 oktober 2017 13:37

Cedervall projekterar Campus Albano

Skrivet av 
alt
Campus Albano blir ett vetenskapligt nav med utbildningsmiljöer och bostäder för över 15.000 studenter och forskare. Cedervall arkitekter har fått i uppdrag att detaljprojektera två av fyra nya universitetsbyggnader. Bild: Christensen & Co. Arkitekter/Beauty and the Bit

 

Akademiska Hus ger Cedervall arkitekter i uppdrag att detaljprojektera hus 2 och 4 på nya Campus Albano, dvs två av fyra nya universitetsbyggnader på Stockholms nya universitetsområde som binder ihop Stockholms universitet och KTH. Uppdraget omfattar 45.000 kvm och innefattar en komplett bygghandlingsprojektering. Den fortsatta projekteringen kommer att genomföras tillsammans med Arkitema i Stockholm. Tidigare har Cedervall samarbetet med CCO, Christensen och Co i Danmark, som tagit fram systemhandling i projektet.

 

– Vi är mycket stolta över att ha fått fortsatt förtroende från Akademiska Hus för att genomföra det här uppdraget. På Cedervall har vi lång erfarenhet av att rita utbildningsmiljöer och med campus Albano utvecklar vi vår kompetens inom lokaler för högre utbildning, säger Björn Stillefors, vd på Cedervall arkitekter.

 

Lokalerna ska anpassas efter Stockholms universitets behov och kommer att innehålla lärosalar, hörsalar, seminarierum, kontor, pausutrymmen för studenter och caféer och restauranger. En stor del av ytorna är flexibla så att verksamheten kan ställa om lokalerna efter skiftande behov.