2 oktober 2023
onsdag, 18 oktober 2017 13:50

BoKlok bygger 250 bostäder i Gunsta, Uppsala

Skrivet av 
alt
Översiktsillustration över första etappen av den kommande BoKlok-bebyggelsen i Gunsta.

 

I Gunsta utanför Uppsala, är BoKlok med och utvecklar ett nytt bostadsområde. Första etappen med 64 BoKlok-lägenheter påbörjas under vintern 2017/2018 med beräknad inflyttning under våren 2019. Totalt ska BoKlok bygga 250 bostäder i 5 olika etapper, som en del i Uppsala kommuns plan om totalt 1.500 bostäder i området.

 

De 64 bostadsrätterna blir BoKloks första projekt i det nya utbyggnadsområdet i de södra delarna av Gunsta. Planläggningen av Gunsta sker etappvis och Uppsala kommun beräknar att utbyggnaden av det nya området ska pågå under 15 år. BoKlok är på plats som första byggherre. Totalt ska BoKlok bygga omkring 250 bostäder i 5 etapper och även färdigställa ett antal radhustomter för försäljning, allt under de kommande 5 åren.

 

– I första etappen blir det lägenheter, men framöver kommer vi även att bygga radhus. Gunsta ligger nära både Uppsala och Arlanda och här finns både centrum och naturen runt knuten. Att bygga här och kunna erbjuda bra bostäder till ett bra pris för människor med vanliga plånböcker känns roligt, säger Timo Lumioja, projektledare på BoKlok.

 

BoKlok-husen kommer att ligga nära både busshållplats, mataffär och förskola, men även nära skog och natur. I den andra etappen kommer en ny förskola att byggas tillsammans med ett nytt parkområde.

 

Gunsta är en stadsdel under utveckling. Fram till år 2030 räknar Uppsala kommun med att det kommer att byggas cirka 1.500 nya bostäder i Gunsta.

 

Kommunens vision för stadsdelen är en färgrik och hemtrevlig småstad med en blandning av olika bostadstyper för att möjliggöra möten mellan olika generationer. I Gunsta finns närhet till natur och friluftsliv samtidigt som Uppsala centrum nås på strax över 10 minuter med bil. Det är även nära Arlanda och Stockholm ligger endast en timme bort.