2 oktober 2023
onsdag, 18 oktober 2017 17:23

Rikshem ökar med vårdboende i Uppsala

Skrivet av 
alt
Rikshem köper totalt 201 vårdlägenheter på Kapellgärdet i centrala Uppsala.

 

Rikshem har köpt ytterligare en projektfastighet i Uppsala från Fastighetsförädlarna i Mälardalen AB. Vård Södra kommer tillsammans med tidigare förvärvet Vård Norra att bli Nordens största vårdboende med totalt 201 lägenheter.

 

Nyligen köpte Rikshem projektfastigheten Vård Norra med 105 vårdlägenheter och genom förvärvet av Vård Södra kommer ytterligare 96 lägenheter att uppföras på Kapellgärdet i centrala Uppsala. Tillsammans omfattar dessa cirka 17.400 kvm. Attendo Sverige AB har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för båda projektfastigheterna.

 

– Vård Södra blir tillsammans med Vård Norra vår största samhällsfastighet. Att växa med samhällsfastigheter på tillväxtorter är en del av vår strategi och med Attendo Sverige AB har vi en långsiktig hyresgäst. Kapellgärdet är ett spännande område som nu utvecklas och vi ser fram emot att få vara med och bidra till att skapa goda livsmiljöer för människor i Uppsala, säger Fredrik Edlund, regionchef Mälardalen, Rikshem.

 

– Vi har förädlat och utvecklat Vård Södra och Vård Norra som kommer att bli moderna vårdbyggnader i en urban miljö med fokus på kvalitet och hållbarhet. Angermann har varit vår strategiska rådgivare när det gäller projektstruktur, uthyrning och försäljning. Vi är mycket glada att Rikshem som är en långsiktig ägare förvärvat både Vård Södra och Vård Norra, säger Jacob Sandberg, vd och partner på Fastighetsförädlarna i Mälardalen AB.

 

Vård Södra beräknas vara färdigställd i oktober 2020 och Vård Norra i oktober 2019. Totalentreprenör är Veidekke Entreprenad AB.