4 juni 2023
fredag, 20 oktober 2017 10:32

HEBA köper äldreboende för 200 Mkr

Skrivet av 
alt
Silverpark vårdboende ligger i närheten av Täby Centrum och uppfördes av Besqab under 2014-2015.


HEBA har tecknat avtal med Besqab om att köpa fastigheten Fuxen 2 i Täby. Fastigheten omfattar vård- och omsorgsboendet Silverpark med 62 lägenheter som färdigställdes 2015. Byggnaden är i fyra våningsplan och omfattar totalt cirka 4.300 kvm. Förvärvet genomförs som en bolagsaffär där det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 200 Mkr. Finansieringen kommer att ske genom banklån. Resultateffekten för Besqab blir cirka 80 Mkr.
    

HEBA tillträder fastigheten den 1 december. Hyresgäst är Vardagas dotterbolag Silverhemmen Vård och Omsorg AB som har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med en årshyra om 8,5 Mkr och årlig indexjustering.
    

– Förvärvet innebär att vi utökar vårt ägande av vårdfastigheter ytterligare. HEBA äger sedan tidigare äldreboende i Täby, Sollentuna och Farsta. HEBAs verksamhet är i första hand inriktad på att utveckla, äga och förvalta hyresbostäder men vår tillväxt kommer även omfatta äldreboenden. Vi ser nu fram mot ett riktigt gott samarbete med vår hyresgäst Vardaga, säger Patrik Emanuelsson, vd för HEBA.