4 juni 2023
tisdag, 24 oktober 2017 10:41

Klartecken för 400 bostäder i Danderyd

Skrivet av 
alt
Magnus Andersson, vd för Aros Bostad, och Thomas Sipos, vd för Profi.


År 2011 initierade Profi Fastigheter ett utvecklingsförslag för bolagets fastigheter i Danderyd, Sjukhuset 9 & 10, samt kommunens fastighet Sjukhuset 4. Tillsammans med Danderyds kommun har Profi arbetat med en ny detaljplan för området för att skapa ett attraktivt och hållbart bostadsutvecklingsprojekt.
    

Den nya detaljplanen, som omfattar byggrätter för cirka 400 bostäder, vann under sommaren laga kraft utan några överklaganden.
– Äntligen! Vi är otroligt glada över att ha kommit i mål med detaljplanen, som i allt väsentligt följer vårt ursprungliga utvecklingsförslag. Att detaljplanen vinner laga kraft utan några överklaganden visar också på att vi bedrivit arbetet på ett professionellt och ansvarsfullt sätt. Jag ser fram emot att se Aros Bostad förverkliga det utvecklingsförslag som vi arbetat med i sex år, säger Thomas Sipos, vd för Profi.
    

Projektet är Danderyds största bostadsutvecklingsprojekt där målsättningen är att skapa ett attraktivt bostadsområde i bästa kommunikationsläge i Östra Mörbylund, strax söder om Danderyds sjukhus. Sedan tidigare har Profi valt att samarbeta med Aros Bostad för genomförandet av bostadsprojektet.
    

– Östra Mörbylund är ett område som vi tror kan ge våra kunder en bostadsupplevelse utöver det vanliga med genomtänkta bostäder där livet får ta plats. Du kan ta dig hit med buss, tunnelbana och Roslagsbanan. Vi tror att Danderyds kommun, med sitt geografiska läge och sitt relativt begränsade utbud av nyproducerade lägenheter som kombinerar omsorgsfull arkitektur, samt genomtänkt form och funktionalitet, kan locka både potentiella villasäljare och barnfamiljer såväl som yngre förstagångsköpare och står sig därför väl även i en mer normaliserad bostadsmarknad, säger Magnus Andersson, vd för Aros Bostad.
    

Utvecklingsprojektet kommer att ske i samarbete med Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter. Säljstart är planerad till 2018 med inflyttning under 2020.