25 april 2024
tisdag, 31 oktober 2017 12:18

Technopolis etablerar UMA i Stockholm

Skrivet av 
alt
Finska Technopolis etablerar en co-workinganläggning i fastigheten Klara Strand, som ägs av M&G Real Estate och förvaltas av Newsec.


Finska börsnoterade Technopolis etablerar en coworking-anläggning med adress Klarabergsviadukten 90 i centrala Stockholm. Anläggningen – UMA Kungsbron – öppnar i april nästa år och blir Technopolis första fäste i Stockholm och bolagets största coworking-anläggning hittills med 2.350 kvm kontorsyta, inklusive cirka 50 kontor, 90 hot desks och 10 konferensrum.
    

Technopolis är känt för att driva företagsparker för sina 1.700 bolagskunder i Finland, Norge, Sverige, Estland, Ryssland och Litauen. Vid sidan av bolagets företagsparker driver också bolaget även coworkingvarumärket UMA Workspace som för tillfället finns i 11 städer i Norden och Baltikum.
    

– Det känns verkligen spännande att vi nu etablerar UMA i Stockholm som får ett synnerligen konkurrenskraftigt läge i Nordens hetaste stad för just coworking-kontor. Vi vet att det finns en stor efterfrågan på smarta mobila kontorslösningar, i synnerhet eftersom det råder kontorsbrist i centrala Stockholm, och vi ser fram emot att välkomna både befintliga och nya kunder till vår splitternya anläggning i april, säger Johan Herner, Sverigechef på Technopolis.
     

Som UMA-medlem har kunden tillgång till samtliga 12 UMA Workspace-anläggningar I 5 länder och kan räkna med en lång rad professionella tjänster. Bland dessa är marknadsledande IT-tjänster, konferensrum, möjlighet till videomöten, privata arbetsplatser och eget café.
     

– UMA Kungsbron kommer likna vår flaggskeppsanläggning i Helsingfors, UMA Esplanadi, fast ännu större. Vi tror att många befintliga kunder kommer välja UMA Kungsbron när de är på affärsresa i Stockholm. Men framförallt är vi stolta att kunna visa upp fördelarna med högkvalitativa coworking-ytor för nya kunder i Sverige, och vi garanterar snygga och moderna kontor möblerade med skandinavisk design för att erbjuda en professionell premiumupplevelse, säger Johan Herner.
     

– Expansionen av UMA-konceptet är en väsentlig del av vår strategi. UMA Kungsbron är ett ambitiöst första steg, men det är bara början. Vi planerar expansion av vårt avtryck i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn, Oslo och andra stora städer i den nordisk-baltiska regionen, säger Keith Silverang, koncernchef för Technopolis.