24 juni 2024
måndag, 04 december 2017 15:56

Catella reser mer kapital till Baltic Horizon

Skrivet av 
alt
Dennis Nygren, Head of Wealth Management och Martin Malhotra, ansvarig projektledare på Catella.

 

Catella har agerat finansiell rådgivare och kapitalresningspartner i den publika emission som Baltic Horizon Funds förvaltare, Northern Horizon Capital genomfört, under november månad. Totalt restes 17 MEUR (cirka 170 Mkr), varav merparten av Catella.

 

– Det har varit ett arbete där Catella Bank genomfört kapitalanskaffningen genom dedikerade team i Sverige och Luxemburg. Det starka grundarbetet vi gjort i tidigare emissioner banade väg för en framgångsrik kapitalanskaffning med många nya investerare, säger Dennis Nygren, Head of Wealth Management på Catella.

 

Baltic Horizon Fund är en evig fastighetsfond inriktad på centralt benägna kommersiella fastigheter i de baltiska huvudstäderna.

 

– Vi har sett hur intresset för Baltic Horizon nu har väckts hos alltfler institutionella investerare. I emissionen såg vi även ett fortsatt intresse från fastighetsinvesterare som ser den attraktiva prissättningen på kommersiella fastigheter i huvudstäderna i Baltikum, säger Martin Malhotra, ansvarig projektledare på Catella.

 

Baltic Horizon skapades ifjol och sedan starten har Catella sammanlagt rest över 60 MEUR och tillfört mer än 4.000 investerare till fonden.