4 juni 2023
fredag, 08 december 2017 12:28

Platzer i storavtal med Skatteverket i Göteborg

Skrivet av 
alt
Skatteverket ska hyra mer än halva ytan i Platzers projekt Gårda Vesta i Göteborg.


Platzer har tecknat avtal med Skatteverket i Göteborg om kontor på cirka 15.000 kvm i projektet Gårda Vesta. Avtalet är villkorat av att detaljplanen vinner laga kraft. Preliminärt inflyttningsdatum är satt till den 1 september 2020. Det är Skatteverkets regionkontor som ska flytta in i fastigheten med 1.100 medarbetare.
    

Med sina 25 våningar blir kontorshuset Gårda Vesta ett spektakulärt inslag i stadsdelen Gårda Norra. Nära de stora trafiklederna, kollektivtrafiken i Svingeln och innerstaden blir huset ett nav i en växande del av staden som nu knyts närmare centrum. Projektet påbörjades under hösten 2017 och färdigställs hösten 2020. Husets totala yta blir 26.000 kvm.
    

Förutom att miljöcertifieras enligt Breeam, blir Gårda Vesta Göteborgs första kontorshus som kan ståta med märkningen Well Building. Det innebär att kontorshuset byggs med en helhetssyn på hälsa, välbefinnande, drift och design.
    

– Vi ser fram emot att få vara med och utveckla framtidens kontor för en stor och samhällsviktig myndighet som Skatteverket. Vi är glada att vi kunnat matcha deras behov i Gårda Vesta, säger P-G Persson, vd på Platzer.