20 april 2024
onsdag, 20 december 2017 13:10

Datscha väljer Luleå för ny utvecklingshub

Skrivet av 

 

alt
Datscha, som är en av världens ledande utvecklare av fastighetsinformation- och analysverktyg för fastighetssektorn, har valt Luleå för sin nya utvecklingshub.

 

I en första omgång ska 10 programmerare anställas när Datscha AB, Sveriges ledande leverantör av programvaruprodukter för information och analys av kommersiella fastigheter, har beslutat att förlägga sin nya utvecklingshub till Luleå. Rekryteringsarbetet inleds omgående.

 

Beslutet som fattades på Datschas styrelsemöte nyligen har föregåtts av en omfattande utredning av vilken som är den optimala orten för att etablera den nya utvecklingshuben, där Luleå tillsammans med Östeuropa och Stockholm har utvärderats.

 

Utvecklingshuben med tio utvecklare och programmerare som nu kommer börja rekryteras i Luleå är en strategisk satsning och startpunkten för Datschas etablering i Luleå.

 

– Vi har så otroligt många spännande idéer på nya funktioner och dataset som vi vill lägga till vår tjänst i Sverige, Storbritannien, Finland och vill därför skapa ett nytt och världsledande utvecklingscenter. Vi tror att Luleå blir en perfekt hub för oss då det finns många etablerade mjukvarubolag där samt tillgång till flöde av nya utvecklare från universitet och högskolor. Vi uppmanar Luleås skarpaste utvecklare som vill vara med på en spännande resa med ett framåtlutande produktbolag att ta kontakt med oss, säger Jacob Philipson, vd för Datscha.

 

– Med Datscha som etablerar sig stärker vi ytterligare vår position som en ledande kommun i Sverige inom IT-branschen. Den fördel vi har med en väl fungerande arbets- och bostadsmarknad skapar ett positivt klimat för företag som vill växa och utvecklas, säger Niklas Nordström, kommunstyrelsens ordförande i Luleå (S).

 

– Luleå har redan idag en relativt stor IT-sektor med en väl fungerande arbetsmarknad. Med företag som Telia, Facebook, Atea, Tullverket-IT, Tieto med flera finns en bred grund för en kvalificerad arbetsmarknad. LTU är ett välrenommerat universitet med många bra IT-utbildningar som kontinuerligt förser branschen med välutbildade resurser, avslutar Niklas Nordström.