18 april 2024
fredag, 29 december 2017 18:01

Pandox säljer butiksfastighet i Bryssel

Skrivet av 
alt
Den sålda butiksfastigheten ligger intill The Hotel Brussels som Pandox förvärvade i september 2010 och renoverade år 2011. The Hotel Brussels i 27 våningar har 403 rum och 18 sviter samt 1 restaurang. Foto: Dimi Talen

 

Pandox har ingått avtal om avyttring av en butiksfastighet i anslutning till The Hotel Brussels, för cirka 34 MEUR, cirka 334 Mkr, till en fastighetsfond förvaltad av BMO Real Estate Partners. Avyttringen förväntas ha en positiv effekt på EPRA NAV om cirka 4 MEUR, motsvarande cirka 40 Mkr, i det fjärde kvartalet 2017.

 

Försäljningen sker till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 34 MEUR, vilket är cirka 4 MEUR högre än senaste marknadsvärdering. Pandox erhåller nettolikvid om cirka 34 MEUR. Affären slutfördes och fastigheten överläts den 29 december 2017. Butiksfastigheten, som inte är kärnverksamhet för Pandox, är uthyrd till Prada och ingår i affärssegmentet Operatörsverksamhet.

 

Marknadsvärdet för Rörelsefastigheter redovisas endast i informationssyfte och ingår i EPRA NAV. Avyttringen förväntas ha en positiv effekt på EPRA NAV om motsvarande cirka 40 Mkr för det fjärde kvartalet 2017. Rörelsefastigheter redovisas till anskaffningsvärde minus avskrivningar och eventuella nedskrivningar. Butikslokalen har ett lågt bokfört värde och avyttringen ger upphov till en reavinst i det fjärde kvartalet 2017 som i stort sett motsvarar det avyttrade värdet. Genom utnyttjande av skattemässiga underskottsavdrag förväntas Pandox kunna tillgodoräkna sig större delen av transaktionens värde.