18 maj 2021
onsdag, 16 maj 2018 10:45

Bergenstråhle ny vd för Skanska Fastigheter Stockholm

Skrivet av 
alt

                                                                                                                              
Fredrik Bergenstråhle (bilden) har utsetts till ny vd för Skanska Fastigheter Stockholm och blir därmed ansvarig för Skanskas kommersiella fastighetsutveckling i Stockholmsområdet. Han börjar sin nya tjänst den 1 juni och efterträder Caroline Arehult som utsetts till ny vd för Hemfosa Fastigheter. Arbetet med att rekrytera en ny uthyrnings- och marknadschef för Skanska Fastigheter Stockholm påbörjas inom kort.
    

Fredrik Bergenstråhle har arbetat med fastighetsutveckling i tio år på Skanska, bland annat som fastighets- och transaktionschef och de senaste åren som uthyrnings- och marknadschef för Skanska Fastigheter Stockholm.
    

– Fredrik har varit drivande i vårt framgångsrika arbete med projektutveckling i Stockholm de senaste åren. Med sin erfarenhet, sina ledaregenskaper och ett starkt affärsfokus kommer Fredrik att leda en organisation med många spännande affärsmöjligheter för Skanska i Stockholm, säger Jan Odelstam, vd för Skanska Kommersiell Utveckling Norden.
    

– Jag ser fram emot min nya roll och att leda Skanskas kommersiella fastighetsutveckling i Stockholm. Vi har ett starkt team och många spännande kontorsprojekt framför oss, där Sthlm 04 i Hammarby Sjöstad blir vår nästa projektstart, säger Fredrik Bergenstråhle.