18 maj 2021
måndag, 21 maj 2018 15:00

Maria Börtemark, ny vd för Borätt och Seniorgården

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                             

Maria Börtemark (bilden t v), idag vd för Strategisk Arkitektur, blir ny vd för AB Borätt och Seniorgården AB inom JM-koncernen. Börtemark har erfarenhet från olika ledande roller inom fastighets- och bostadsutveckling med tyngdpunkt på att driva affär, värdeskapande i tidiga skeden och konceptutveckling för att stärka platser och stadsdelar. Maria Börtemark är utbildad civilingenjör på Lantmäteri, KTH.

 

– Jag är glad över förtroendet att tillsammans med medarbetare och styrelsen för AB Borätt och Seniorgården AB ta nästa steg i att utveckla redan starka varumärken inom bostadsutveckling, säger Maria Börtemark.

– Vi är mycket glada att Maria börjar som vd för AB Seniorgården och Borätt AB. Med Marias långa och breda erfarenhet finns mycket goda förutsättningar för att bygga vidare på de framgångsrika varumärkena Seniorgården och Borätt, säger Lars-Olof Höglund, ordförande för Seniorgården AB och AB Borätt.

Maria Börtemark tillträder senast 15 oktober 2018 och efterträder nuvarande vd Birgitta Seeman (bilden t h) som därmed lämnar rollen som vd efter många synnerligen framgångsrika år, men Seeman kommer att arbeta kvar inom Seniorgården/Borätt fram till pensionen i maj 2019.