25 april 2024
fredag, 19 oktober 2018 12:35

Technopolis hyr stort i Einar Mattssons S:t Paul

Skrivet av 
alt
Fastigheten Schönborg 6, kallad S:t Paul, vid korsningen S:t Paulsgatan och Götgatan på Södermalm. Illustration White arkitekter

 

Einar Mattssons ikoniska 1960-talsfastighet i hörnet Götgatan-Sankt Paulsgatan på Södermalms attraktiva huvudstråk får Technopolis som hyresgäst efter totalrenoveringen. Technopolis kommer att hyra 2.700 kvm av fastighetens totalt 3.800 kvm. Technopolis som breddar sig i flera länder har valt att etablera sitt UMA Workspace-koncept i huset. Konceptet som går ut på att erbjuda coworking spaces är ett utmärkt bidrag till det nya sammanhanget S:t Paul, med moderna kontorsarbetsplatser i bästa läge och en ny destination i sig för shopping och restaurangbesök.

 

Utvecklingen av fastigheten S:t Paul på Götgatan 22A genomförs i samarbete med JLL och White Arkitekter. Projektet S:t Paul innefattar en totalrenovering av cirka 3.800 kvm lokaler, varav cirka 2.700 kvm kontor i två plan. Lokalerna färdigställs för preliminär inflyttning under fjärde kvartalet 2019. Utöver lokalrenoveringen byts också stammar och fasad och samtliga 54 hyreslägenheter i huset totalrenoveras.

 

UMA Workspace-konceptet är utformat för att kunna erbjuda coworking-kontor i premiumklassen i centrala lägen med bra kommunikationer, högkvalitativ utrustning och tjänster i en aktivitetsbaserad arbetsmiljö. Det blir arbetsplatser i öppet kontorslandskap, privata kontor, tillgång till ljudisolerade telefonbås och mötesrum. Interiören i lokalen kommer att präglas av nordiskt ljusa färger och material.

 

– Technopolis som erbjuder premiumkontor har tecknat ett mångårigt kontrakt på en yta om 2.700 kvm S:t Paul kommer i och med det få en kvalitativ och stabil hyresgäst som fortsätter att utveckla området, säger Martin Fors, fastighetschef för Einar Mattsson AB, i en kommentar.

 

Einar Mattsson har i samarbete med JLL och White arkitekter tagit fram ett koncept som ska göra platsen och fastigheten till en destination. Götgatsbacken blir nu, tack vare etableringen av UMA Workspaces en hub för start-ups, frilansare och små som stora företag nära Slussens alla kommunikationer.

 

– Coworking är på stark frammarsch och efterfrågar centrala lägen med bra serviceutbud. I konceptet S:t Paul erbjuds fina lokaler i ett attraktivt läge, utmärkta restauranger och nya ytor för samarbeten och nätverkande, säger Erik Skalin, Head of Agency på JLL.

 

– Vi har lyckats komma över en strategiskt viktig plats för oss. Efter UMA Kungsbron blir detta vårt andra UMA-kontor i Stockholm. Den här typen av lokaler blir en förlängning och komplement till huvudkontoret. Att kunna utnyttja vårt internationella och växande UMA-nätverk och minska de fasta hyresavgifterna är några exempel på UMA:s fördelar som vi vill kunna erbjuda här. Vi ser gärna att fler svenska företag tar del av våra flexibla UMA-medlemskap, säger Niko Pulli, Director Services, på Technopolis.