25 april 2024
torsdag, 25 oktober 2018 10:08

AGA flyttar till Arenastaden

Skrivet av 
alt

AGA ska hyra 2.900 kvm i fastigheten Solna United i Arenastaden. Bild: Skanska


Efter mer än ett sekel i nuvarande området Dalénum på Lidingö flyttar AGA nu huvudkontoret för Norden och Baltikum till Arenastaden i Solna. AGA har tecknat avtal med Skanska och flyttar till lokaler om cirka 2.900 kvm i fastigheten Solna United. Fastigheten är under uppbyggnad och AGA:s inflyttning är planerad till årsskiftet 2019/2020. Cushman & Wakefield har varit AGA:s rådgivare i hela processen, från kravspecifikation, lokalsökning till slutförhandling av avtal.
    

– Vi är mycket glada över att kunnat hitta en lösning för AGA som bidrar till att man kan bedriva sin verksamhet på ett mer effektivt sätt i nya moderna lokaler, säger Bob Gustafsson, Associate Director, Occupier Services på Cushman & Wakefield.
    

Solna United består av drygt 30.000 kvm kontorslokaler och kommer stå klar för inflyttning under hösten 2019. Sedan tidigare är det klart att Arla Foods, Bavaria och Knightec också ska flytta in i fastigheten.
    

– AGA har en lång tradition av innovation under en period på över 100 år. Vi tar nu nästa viktiga steg på denna resa. En flytt till Arenstaden innebär för oss ökade möjligheter att skapa en inspirerande arbetsmiljö i nya lokaler som är bättre anpassade till vår verksamhet, säger Klas Stylander, vice vd för AGA.