19 maj 2024
torsdag, 25 oktober 2018 10:59

Catena expanderar E-City Engelholm

Skrivet av 
alt
Catenas förvärv av fastigheten Kärra 1:9 möjliggör byggnation om 200.000 kvm e-handelslogistik.


Catena har tecknat avtal med en privat markägare om förvärv av 600.000 kvm mark i anslutning till e-handelsklustret E-City Engelholm. Den förvärvade fastigheten Kärra 1:9 i Ängelholms kommun är belägen på ett utmärkt logistikläge i nära anslutning till både E6 och E4. Här räknar Catena med att på sikt kunna bygga drygt 200.000 kvm till en investering om cirka 1 Mdr kr.
    

De framtida etableringarna förväntas generera många nya arbetstillfällen. På angränsande område har Catena sedan tidigare byggt för Dream Logistics och e-handelsföretaget Boozt.
    

– Med E-City sätter vi Ängelholm på kartan som ett centrum för e-handelslogistik. Vår vision är ett hållbart företagskluster som öppnar upp helt nya möjligheter och erbjuder stora samordningsvinster för aktörer inom digital handel, säger Benny Thögersen, vd för Catena.
    

Det aktuella förvärvet sker via det av Catenas helägda dotterbolag Queenswall Två till ett fastighetsvärde om 42,5 Mkr. Avtalet är villkorat med förutsättningen att förvärvstillstånd beviljas. Planarbete har inletts för den förvärvade fastigheten och beräknas pågå under drygt två år.