20 april 2024
torsdag, 22 november 2018 12:17

Atrium Ljungberg inviger ett utökat Gränbystaden

Skrivet av 
alt
Gränbystaden i Uppsala får ett breddat utbud av butiker, restauranger och kontor. Fotograf: Martin Kelam

 

Efter intensivt byggande står Gränbystadens södra del med 14.000 nya kvadratmetrar redo att öppna dörrarna. Atrium Ljungberg får därmed 17 nya hyresgäster i form av butiker, restauranger och kontor. Dessutom får Gränbystaden ett tillskott av upplevelser genom Nordisk films första 4DX-biograf i Sverige som öppnar 7 december.

 

Gränbystaden, Uppsalas andra stadskärna, fortsätter att växa och den 22 november öppnade bland annat restaurangerna O´Learys, Sushi Yama och La Pasta Veloce och bland de nya butikerna finns Normal, Newbie, Accent och Scorett Håkansson. Utbudet stärks även med en asiatisk delikatessbutik och en espressobar.

 

Biografen som öppnar inom kort blir Nordisk Films första svenska biograf med det innovativa 4DX-konceptet med bästa ljud, bild och bekvämlighet men också 19 olika effekter som vind, vatten, dimma, lukt, snö och kittel under fötterna för en helt ny bioupplevelse för besökarna.

 

– Vår vision är att Gränbystaden ska vara en levande stadsdel dygnet runt. Vi vill att det ska vara en plats där man kan träna innan jobbet, äta lunch och shoppa med vännerna, gå till frisören och gå på bio med familjen på kvällen. Vi är stolta över att kunna erbjuda detta helhetskoncept i Uppsala, säger Daniel Kvant Suber, affärsutvecklingschef Uppsala och Norra Stockholm på Atrium Ljungberg.

 

Förutom det bredare utbudet av butiker, restauranger och upplevelser har Atrium Ljungberg även byggt cirka 200 hyreslägenheter och ett underjordiskt garage om 12.000 kvm.