19 april 2024
torsdag, 22 november 2018 16:41

Riksbyggen bygger ny stadsdel i Kalmar

Skrivet av 
alt
Riksbyggen planerar för en ny sjönära stadsdel i Fredriksskans, Kalmar.

 

I Fredriksskans i Kalmar planerar Riksbyggen för en ny stadsdel som genomsyras av hållbarhet. Det blir hus med högt ställda miljökrav, smarta lösningar för att underlätta en mer hållbar livsstil för de boende samt ökad social hållbarhet genom blandade upplåtelseformer och en utformning utifrån människans behov av möten och aktiviteter.

 

– Vi räknar med att kunna komma igång med byggnation av garage under i början av 2020 och igångsättning av bostäderna under första kvartalet 2021, säger Magnus Laneborg, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydost.

 

Riksbyggen planerar två bostadsrättsföreningar i området, varav den ena blir en så kallad Bonum-förening, Riksbyggens seniorboendekoncept med 35 lägenheter som vänder sig till hushåll där minst en av de boende fyllt 55 år. Den andra föreningen blir en ”vanlig” bostadsrättsförening med 41 lägenheter i storlek 2-5 rum och kök. Dessutom planeras 67 hyresrätter 1-3 rum och kök samt en förskola om cirka 400 kvm.

 

För gestaltningen av projektet står arkitekterna Sandell Sandberg, med Thomas Sandell i spetsen. Byggnaderna kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver, som premierar låg energianvändning, goda innemiljöer och granskade materialval.