19 maj 2024
torsdag, 22 november 2018 17:47

Bygg-Göta köper av Alaska i Sisjön

Skrivet av 
alt
Bauhaus köper fastigheten Högsbo 37:2 i Sisjön, Göteborg.

 

Bygg-Göta stärker sitt fastighetsinnehav och förvärvar Bauhausfastigheten i Sisjön, Göteborg. Säljare är Alaska Fastigheter. Byggnaden, som invigdes i september och innefattar cirka 17.000 kvm lokalarea, är fullt uthyrd till Bauhaus på ett långt hyresavtal. Försäljningen har skett i en strukturerad process, där Panreal har agerat säljarens rådgivare. Werks Advokater har varit legal rådgivare i affären.

 

– Investeringen ger Bygg-Göta ett tillskott med en bra handelsfastighet som förstärker nuvarande innehav av de bilanläggningar vi idag äger och förvaltar i Eklanda. Den relativt nya fastigheten stämmer väl överens med vår strategi som inriktar sig på fastigheter vilka innehar bra kvalité med moderna tekniska funktioner, säger Ronny Persson, vd för Bygg-Göta.
 

Sisjön är inte bara en del av Nordens största verksamhetsområde utan är även, tillsammans med handelsfastigheten 421 i södra Högsbo, den största externhandelsdestinationen i Göteborgsregionen med mer än 140.000 kvm handelsyta. Sisjön står dessutom inför en mycket stor expansion. Totalt planeras över 100.000 kvm kommersiella lokaler att tillföras området under den kommande 5-7 årsperioden, och Alaska Fastigheter kommer att stå för den absoluta merparten av denna utveckling. Utöver detta innefattar planer totalt cirka 6.000 nya lägenheter inom en kilometers radie från fastigheten.

 

– Försäljningen av Bauhaus är ett led i den process vi befinner oss i, där vi nu ska fokusera på att skapa bästa möjliga förutsättningar för att kunna driva den betydande utveckling Sisjön står inför. Det känns samtidigt väldigt roligt att Bygg-Göta, som en lokal och långsiktig ägare, väljer att gå in i Sisjön, säger Lars-Åke Alexandersson, delägare Alaska Fastigheter.

 

Nyligen sålde Alaska elva fastigheter med en total uthyrbar area om 38.000 kvm i Sisjön till Fastighets AB Regio.