19 april 2024
måndag, 26 november 2018 15:28

Riksbyggens populära koncept Bonum till Västerås

Skrivet av 
alt
Tidigare i år var det inflyttning i den tusende Bonum-lägenheten. Och många fler Bonum seniorboenden är på gång, det handlar om cirka 1.000 seniorbostadsrätter i 48 pågående eller planerade projekt.

 

Nu startar förberedelserna för Riksbyggens Bonum Brf Sundemans backe, 53 seniorbostadsrätter på Stallhagen i Västerås. Riksbyggens koncept Bonum är marknadsledare på seniorbostadsrätter och erbjuder ett boende som underlättar ett aktivt och bekvämt liv långt upp i åldrarna.

 

– En av de stora utmaningarna på bostadsmarknaden är det stora behovet av fler bostäder anpassade för äldre. Det är därför mycket roligt att Riksbyggen nu kan börja förberedelserna för nya seniorbostäder med fokus på hållbarhet på Stallhagen, säger Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen.

 

Säljstarten är planerad att ske under våren 2019 med en beräknad inflyttning hösten 2021. Det kommer att bli 53 ljusa och bekväma lägenheter på Stallhagen i centrala Västerås. Husen kommer att ligga bredvid vackra Sundemans backe med närhet till matbutik, vårdcentral och apotek. Västerås citykärna med butiker, nöjen och restauranger ligger bara en kort promenad bort. Bostäderna byggs med högt ställda hållbarhetskrav och kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver.

 

I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har tillgång till en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskap.

 

– I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och övernattningsrum för tillfälliga gäster. Det är väldigt uppskattat och gör att man till exempel inte behöver ett eget gästrum när familj eller vänner kommer för att hälsa på, tillägger Mikael Pettersson Sjölund.

 

Bonum-konceptet startades officiellt 2008. Tidigare i år var det inflyttning i den tusende Bonum-lägenheten. Och många fler Bonum seniorboenden är på gång, det handlar om cirka 1.000 seniorbostadsrätter i 48 pågående eller planerade projekt.