27 mars 2023
onsdag, 19 december 2018 13:17

Niclas Ingeström blir CDO på Castellum

Skrivet av 

Niclas Ingeström.

 

 

Castellum tillsätter Niclas Ingeström som ny CDO (Chief Digital Officer) med ansvar för IT, labbet Next20 och projektkontoret. Men den viktigaste uppgiften blir att utmana och få chefer att våga mer. Ingeström börjar sin tjänst i slutet av februari och kommer från Stena-koncernen där han bland annat varit CDO och CIO.

För två år sedan antog Castellum ett mål om att vara branschledande inom digitalisering till 2020. I början av 2018 skapade bolaget innovationslabbet Next20 med uppgift att utveckla nya digitala tjänster. Inom Next20 har Castellum redan lanserat tjänsten förvaringstjänsten Beambox med vilken privatpersoner med en enkel app kan se sitt förråd digitalt och beställa fram och skicka tillbaka prylar efter behov.

Framtidens arbetsplatser kommer att se väldigt annorlunda ut än idag tror Niclas Ingeström. Inte minst på grund av att den tekniska utvecklingen kommer att ge oss stora beteendeförändringar.

– Jag vill skapa Digital Awareness. ALLA på Castellum ska ha upplevt VR och AI för att förstå hur man kan utveckla affären med hjälp av digital teknik. Det är inte tekniken som är utmaningen, utan hur vi människor förhåller oss till den. Jag vill få chefer att våga vara mer kreativa, säger Niclas Ingeström.

Han fortsätter:
– Byggnaderna kommer själva att fatta alla beslut om renovering, förhandla om sina avtal och optimera lokalerna efter användarens behov. Men vi kommer också att förändra våra sätt att arbeta och förflytta oss, till exempel kommer vi att ha våra videomöten i självkörande fordon.