Skriv ut denna sida
fredag, 21 december 2018 19:02

CLS köper i franska Lille för 117 Mkr

Skrivet av 

Fredrik Widlund, vd för CLS,

 

CLS har avtalat om förvärva kontorsfastigheten Les Reflets, 15 Rue Jean Walter, Lille, Frankrike, för ett belopp om 11,4 miljoner euro plus kostnader, cirka 117 Mkr. Tillträdet förväntas ske under första kvartalet 2019.

Les Reflets är en fyra år gammal kontorsbyggnad i södra Lille, om 4.558 kvm, fullt uthyrd till fem hyresgäster till  en genomsnittlig kontraktslängd om 3,5 år. Fastigheten har hyresintäkter per år om 769.000 euro, cirka 8,22 Mkr, vilket ger en direktavkastning om 6,6 procent.

Lille är den tredje största kontorsmarknaden i Frankrike efter Paris och Lyon, med totalt cirka 4,4 miljoner kvm kontorslokaler, en marknad med en uthyrningsgrad om cirka 96 procent. Lille genomgår en omfattande fastighetsutveckling och staden har snabba transportförbindelser till Paris och London.

Fredrik Widlund, vd för CLS, säger i kommentar:
– Vi är glada att meddela att förvärvet av Les Reflets, som är en högkvalitativ pch högavkastande kontorsfastighet med en framtid med en stark avkastning, vilket kommer att vara ett värdefullt innehav i vår franska portfölj.

Senaste från Redaktionen