25 april 2024
måndag, 09 september 2019 10:35

Offentliga Hus rekryterar Fredrik Brodin som ny vd

Skrivet av 

 

 

 

 

Fastators största innehavsbolag Offentliga Hus är en pionjär och stabilt växande aktör inom fastighetssegmentet Samhällsfastigheter. Sedan 2011 har bolaget byggt upp ett fastighetsbestånd om cirka 6 miljarder kr, inklusive avtalade tillträden. Styrelsen för Offentliga Hus har idag rekryterat en ny ledningsgrupp som kan leda bolaget genom nästa tillväxtfas och den planerade noteringsprocessen.

 

Den nya ledningsgruppen som rekryterats består av Fredrik Brodin (bilden) som tillträder som vd efter Lars Holm, Magnus Sundell som tillträder som CFO och Johan Bråkenhielm som tillträder som transaktionsansvarig.

 

Fredrik Brodin, Magnus Sundell och Johan Bråkenhielm kommer närmast från motsvarande befattningar på Stendörren Fastigheter och de har lett Stendörren Fastigheters framgångsrika resa från notering på Nasdaq First North 2014 med ett fastighetsvärde om cirka 2 Mdkr till ett välrenommerat bolag på Nasdaq Main List med ett fastighetsvärde om cirka 9 Mdr kr och ett börsvärde om cirka 4 Mdr kr.

– Det är sällan man får möjlighet att rekrytera tre samspelta och välmeriterade talanger samtidigt, det är en möjlighet vi ogärna missar. Vi har höga förväntningar på att det tempo som bolaget hållit fram till nu kommer att kunna fortsätta. Det är också positivt att denna grupp har varit verksam i noterad miljö, det kommer att underlätta Offentliga Hus kommande börsnotering, säger Mats Hulth, styrelseordförande i Offentliga Hus.

Samtliga tre tillträder sina tjänster under det första kvartalet 2020. Nuvarande vd, Lars Holm kommer att vara fortsatt verksam i bolaget tills den nya ledningsgruppen har etablerat sig.

– Offentliga Hus har under min tid som VD växt vårt fastighetsbestånd från ca 1,6 miljarder till cirka 6 miljarder. Det har varit en intensiv och spännande resa och det känns skönt att lämna över stafettpinnen i trygga händer när jag ger mig ut på nya äventyr, säger Lars Holm, nuvarande vd för Offentliga Hus.