4 juni 2023
måndag, 21 oktober 2019 12:46

Mattias Lundgren, ny vd och koncernchef för SSM

Skrivet av 

 


Rekryteringen av Mattias Lundgren (bilden) innebär att han blir ny vd och koncernchef för SSM Holding AB, en roll som han har haft på interimsbasis sedan juni 2019. Han har 20 års erfarenhet från branschen och han har har tidigare bland annat varit CFO för NCC och medlem av NCCs koncernledning, global affärsutvecklingschef och Sverigechef för Bonava samt interim CFO för det börsnoterade fastighetsbolaget Eastnine.

– Efter Mattias Lundgrens första fyra månader inom SSM hyser styrelsen ett stort förtroende för att Mattias, med sin strategiska förmåga, finansiella kompetens samt gedigna branscherfarenhet och börserfarenhet, har rätt förutsättningar för att skapa värde och lönsamhet för SSM framöver, säger Anders Janson, styrelseordförande SSM.

– SSM är unikt i att ha ett bostadskoncept som är helt i linje med efterfrågan på dagens bostadsmarknad och dessutom en projektportfölj som till 100 procent följer bostadskonceptet. Med ett mer balanserat risktagande, inte minst finansiellt, ser jag en positiv framtid för bolaget, säger Mattias Lundgren, vd och koncernchef för SSM.

Mattias Lundgrens tillträder sin anställning den 1 januari 2020.