4 juni 2023
måndag, 21 oktober 2019 15:21

Stefan Lindbäck och Magnus Edin nya vd:ar för Lindbäcks

Skrivet av 

 


Miljardtillväxten i Lindbäcks innebär att företaget förstärker sin ledningsfunktionen med att Stefan Lindbäck (bilden tv) kliver upp i rollen som vd för Lindbäcks Group. Ny vd för Lindbäcks Bygg blir Magnus Edin (bilden th), idag vd på SunPine AB.


– Vi är glada över att hälsa Magnus välkommen till Lindbäcks. Magnus har god erfarenhet och kunskap av att leda ett företag i tillväxt. Hans bakgrund som företagsledare i ett bolag som utvecklar och förvaltar förnybar energi och där hållbarhet är en hög prioritering känns också rätt, säger Anders Svensson, styrelseordförande i Lindbäcks Group.

Lindbäcks har investerat i en ny produktionsanläggning i Lindbäcks Bygg som inneburit ökad verksamhet i hela bolagskoncernen. Nu utvecklar företaget ledningsstrukturen.

Anders Svensson, styrelseordförande i Lindbäcks Group, tillägger:
– På kort tid har Lindbäcks Group vuxit med över en miljard, det ställer helt nya krav på ledningen. Därför sker nu en större förändring i ledningsorganisationen.Stefan Lindbäck lämnar rollen som vd för Lindbäcks Bygg och kliver upp som vd för Lindbäcks Group för att fokusera på affärsutveckling. Magnus Edin tar över som vd för Lindbäcks Bygg och kommer att fokusera på bolagets operativa lönsamhet.

Stefan Lindbäck, ny vd för Lindbäck Group, säger:
– Jag tar ett större ansvar för utvecklingen av helheten i koncernen som vd för Lindbäcks Group. Nu kan jag lägga fullt fokus på affärsutveckling, företagskultur och ledarskap. Jag kommer att ansvara för detta tillsammans med Linda Rosén som får fortsatt förtroende som koncernstrateg samt ägarna Anna Bergsten, digitaliseringschef och Annica Lindbäck, hållbarhetsansvarig, som nu också är aktiva i företaget tillsammans med mig och Hans Lindbäck, vd för Lindbäcks Fastigheter. Parallellt förstärker vi också vårt fokus på operativ lönsamhet med rekryteringen av Magnus Edin som vd för Lindbäcks Bygg. Tillsammans skapar vi en stark ledningsfunktion.

Magnus Edin ser fram emot att ta sig an utmaningen som vd för Lindbäcks Bygg. Han säger:
– Jag tycker att Lindbäcks Bygg är ett fantastiskt företag. Det är ett företag som har en expansiv resa som jag följt på nära håll och som gjort intryck på mig. Jag är glad, hedrad och ödmjuk inför uppdraget och ser fram emot att få bli en del av teamet som ska fortsätta utveckla Lindbäcks Bygg. Det känns inspirerande att ett så anrikt företag är redo att satsa offensivt och kontinuerligt utveckla sitt erbjudande.

Magnus Edin har varit vd på SunPine AB i snart sju år. Han tillägger:
– Nu är det viktigt för mig att avsluta mitt uppdrag för SunPine på ett bra sätt fram till den 14 januari. Med start 15 januari 2020 kommer jag att vara motiverad och ge hela mitt engagemang till Lindbäcks Bygg