4 juni 2023
måndag, 28 oktober 2019 11:18

Erik Öhrling, ny vd för Lulebo

Skrivet av 

 Rekryteringen av Erik Öhrling, 47 år (bilden), innebär att han tar över ledningen av Luleås allmännyttiga bostadsföretag under andra halvan av januari 2020.

 

Han kommer som närmast kommer från posten som vd för det kommunalt ägda renhållningsbolaget Lumire.

 

– Rekryteringsgruppen, som har bestått av mig själv samt ytterligare tre ledamöter i bolagets styrelse, har haft en tuff men rolig uppgift, säger Kent Ögren, styrelseordförande i Lulebo, och han fortsätter:

– Vi har jobbat snabbt och effektivt, med sökaren inställd på ett tydligt mål, och vi är förstås mycket glada och nöjda över att kunna berätta att vi nu har en överenskommelse med en erfaren och driven person som gillar utmaningar och som passar perfekt för jobbet! Lulebo står inför en period som, bland annat, kommer att kännetecknas av omfattande underhållsarbeten. Erik och hans bakgrund och tidigare erfarenhet av exempelvis underhållsfrågor, kommer att bli en stor tillgång för bolaget i detta arbete.

Erik Öhrling är civilingenjör väg och vatten från Luleå Tekniska Universitet år 1997. Han är certifierad expert inom området underhåll. Han är vd för Lumire sedan den 1 september 2015.

 

Tidigare har Erik Öhrling varit  produktionschef vid BillerudKorsnäs AB i Karlsborgsverken med ansvar för hela produktionsprocessen, från virkesintag, via massa- och pappersproduktion till utlastning.