25 april 2024
tisdag, 05 november 2019 17:19

Villa Dagmar, nytt hotell intill Saluhallen

Skrivet av 

 

Under våren 2020 öppnar Villa Dagmar ett hotell med 70 rum, restaurang, konferensrum, spa och gym, i en fastighet intill Östermalms saluhall.

 


Intill nyrenoverade Östermalms Saluhall, i en grannfastighet i jugendstil som ägs av Stockholms stad, färdigställs nu Villa Dagmar ritad av arkitekt Per Öberg. Fastigheten uppfördes ursprungligen av A. P. Nilsson år 1870 och under våren 2020 slår Villa Dagmar upp dörrarna efter några års ombyggnation, där fastigheten omvandlats till ett boutiquehotell med känsla av en modern stadsvilla.  I hotellets inryms 70 rum och sviter, restaurang, konferensrum, spa, gym samt blomsterbutik.

Med visionen om att skapa ett eklektiskt hem av skandinavisk design och internationella möbelklassiker har Anna Cappelen, delägare Villa Dagmar, skapat hotellets inredning, där inspirationen är hämtad från resor runt om i Europa. Arkitekten, Per Öberg, har ritat ett antal möbler exklusivt för Villa Dagmar.

 

Innergården, som inramas av ett magnifikt glastak, blir hotellets hjärta där höga ambitioner förenas med ett exklusivt utbud av medelhavsinspirerad gastronomi, viner och cocktails. Restaurangen kommer att drivas i ett nära samarbete med stjärnkockarna, tillika restauratörerna bakom Michelin-restaurangen Aloë, Daniel Höglander och Niclas Jönsson.

 

Grundarna av Villa Dagmar, familjen Malmström, har sedan 60-talet drivit hotellverksamheter i fyra generationer. Än idag driver man med stor framgång Hotel Diplomat– tvåfaldigt utnämnt till ”Sveriges bästa hotell” av prestigefyllda Condé Nast Traveler i kategorin ”Best Hotels in Northern Europé: Readers’ Choice Award”.

 

Inspirationen till Villa Dagmar härstammar från Dagmar Bergsten och ägarfamiljens historia och namnet Villa Dagmar har sitt ursprung i Karl och Dagmar Bergstens privata bostad i Båstad. Karl och Dagmars hem var klassiskt och elegant med inspiration hämtad från renässanspalatset Villa d’Este utanför Rom och San Michele på Capri, uppfört av Axel Munthe som bodde på Nybrogatan 25-27 där Villa Dagmar ligger idag. Det nya Villa Dagmar använder inspirationen och ägarfamiljens historia till att bli en kreativ och livfull mötesplats med stora mått av personlighet och service i en chic och medveten del av Stockholm.

 

– Med Villa Dagmar förverkligar vi vår dröm och vision av ett livsstilshotell i form av en unik stadsvilla i internationell stil. Det är vår ambition att hotellet, med sina inbjudande trivsamma mötesplatser och ett generöst utbud av mat, dryck och umgänge, ska utgöra ett nytt, spännande tillskott på Östermalm och i Stockholm, säger Anna Cappelen, arbetande styrelseordförande och delägare i Hotel Diplomat och Villa Dagmar.