18 april 2024
måndag, 18 november 2019 12:14

Peab Center öppnar i Ulriksdal

Skrivet av 

 


Peab Center i Ulriksdal om totalt 12.500 kvm,  har även en stor restaurang öppen för externa besökare.

 

 

 

 

 


Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg på Peab.


 

Nu slår Peab upp portarna till sitt nya kontor i Stockholm. Fastigheten ligger i expansiva Ulriksdal, en helt ny stadsdel där Peab planerar stor utveckling de kommande åren. Det 12.500 kvm stora kontoret rymmer drygt femhundra arbetsplatser och har en lunchrestaurang i bottenplan, öppen för externa besökare. För Peab startade expansionen av Ulriksdal med upprättandet av en första kontorsfastighet år 2016 och när utvecklingen av området är färdig beräknas det finnas totalt 15.000 arbetsplatser och 2.500 bostäder i stadsdelen.

Nästkommande stora projekt i området är att träningskedjan Actic flyttar sitt huvudkontor och öppnar gym- och träningsanläggning i Peabs nybyggda fastighet sommaren 2020. I samma hus kommer det att finnas ett parkeringsgarage på åtta våningar. Ytterligare en kontorsfastighet som är färdiguthyrd produktionsstartar inom en månad samtidigt som det just nu projekteras för den elva våningar höga kontorsfastigheten The Gardens.

– Vi är mycket glada och stolta över att vi idag flyttar in i vårt egenutvecklade Stockholmskontor. Peab Center Stockholm är ett riktigt bra bevis på hur vi med våra fyra samverkande affärsområden gemensamt kan producera en helhetslösning från markförvärv till färdig byggnad. Så långt det är möjligt tar vi vara på lokala resurser i form av egen personal, egna insatsvaror och underentreprenörer, det är det vi menar är ett närproducerat samhällsbygge, säger Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg på Peab.

Peab Center Stockholm har ett stort fokus på hållbarhet, både för människa och miljö. Kontoret avser att BREEAM-certifieras på nivå Very Good och energiförbrukningen är beräknad till 40 kWh/m2 per år, vilket är hälften av BBRs krav (Boverkets byggregler).

Inuti kontorets stora atrium löper en fantastisk växtvägg med drygt 2500 plantor. Förutom att bidra till en bättre luftkvalitet visar forskningen att gröna element kan minska både stress och trötthet hos medarbetare.

Kontoret är även Kranmärkt, en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten. Det betyder att hela kontoret inklusive externa möten är fria från flaskvatten.