25 april 2024
fredag, 22 november 2019 11:28

Vasakronan hyr ut helt hus i Kungsträdgården

Skrivet av 

 

Vasakronan hyr ut hela Styrpinnen 15 om 4.350 kvm i Kungsträdgården. Fastigheten med grå fasad kallar Vasakronan Bankpalatset, belägen jämte fastigheten med röd fasad i bilden.


 

Exteriör: Styrpinnen 15, Kungsträdgårdsgatan 16/Näckströmsgatan 1.

 

Vasakronan har tecknat hyresavtal med spelutvecklaren Embark Studios om 4.350 kvm i Bankpalatset, Styrpinnen 15, vid Kungsträdgården på gatuadresserna  Kungsträdgårdsgatan 16/Näckströmsgatan 1. Fastigheten är därmed fullt uthyrd. Bankpalatset är ett namn som Vasakronan har använt i sin marknadsföring.

 

Mitt i Stockholm city, vid Kungsträdgården på Kungsträdgårdsgatan 16, ligger Bankpalatset. Huset uppfördes 1901 åt Hernösands enskilda bank och var det första bankpalatset som restes längs med Kungsträdgården. Arkitekten Erik Lallerstedt ritade fasaden som utfördes i närkekalksten med skulpterade utsmyckningar av gotlandssandsten. Med bygget började förskjutningen av Stockholms finansiella maktcentrum från Gamla Stan till Norrmalm. En av Bankpalatsets sista hyresgäster före ombyggnationen var Danske Bank.

Bankpalatset genomgår just nu en omfattande uppgradering och nu är det klart att Embark Studios hyr fastigheten i sin helhet. Tidigare erbjöds Bankpalatset utsikt mot Kungsträdgården men genom en ny påbyggnationen med en terrass har fastigheten kommer även erbjudas utsikt åt det andra hållet, åt Berzelii Park.

 

Embark Studios inflyttning är planerad till augusti 2020 och då går flytten från en annan fastighet med bankanor, Södra Bankohuset – även kallad Gamla riksbanken – i Gamla Stan. Se länk:

 

– Stockholm har en unik ställning i världen som ett centrum för spelutveckling. Att sitta centralt i en modern fastighet som ändå har karaktär är ett bra sätt att attrahera arbetskraft. Bankpalatset är ett exempel på en fastighet som möter den efterfrågan, säger Anna Nyberg, chef fastighetsutveckling Stockholm Vasakronan.

Andra exempel på spelutvecklare som valt att hyra av Vasakronan i Stockholms centrala delar är Avalanche Studios på Södermalm, Ubisoft på Östermalm och King som har tecknat avtal om 11.500 kvm i Sergelhuset.