16 april 2024
fredag, 22 november 2019 13:00

Catena säkrar logistikläge söder om Stockholm

Skrivet av 

 

Fastigheten Södertälje Gerstaberg 1:7, som ligger på ett utmärkt logistiskt läge i Södertälje kommun, kan stärka Catenas position ytterligare i Mälardalen och tillföra upp emot 400.000 kvm logistikytor.

 

 

För en köpeskilling om 50 Mkr förvärvar Catena 50 procent av bolaget Södertuna Utveckling AB, ett nybildat bolag där resterande 50 procenten ägs av Gerstaberg Gård AB. I det nya bolaget ägs fastigheten Södertälje Gerstaberg 1:7 som ligger på ett utmärkt logistiskt läge i Södertälje kommun i nära anslutning till E4:an och järnväg. Den planerade järnvägskorridoren för Ostlänken förväntas dessutom frigöra kapacitet för gods på stambanan som går invid området.

Avsikten med det gemensamma bolaget är att driva detaljplaneprocessen för den aktuella marken framåt. Catena har inom ramen för samarbetet företrädesrätt att köpa mark från Södertuna Utveckling i takt med att den detaljplaneläggs. Målsättningen är att det skapas byggrätter för hela eller delar av området. Satsningen, i kombination med Catenas utvecklingsplaner för Stockholm Syd i Nykvarns kommun, kan göra Catena till en ledande aktör i anslutning till de södra infartslederna till Stockholm.

– Med möjligheter för förvärv på platsen skapas förutsättningar för att stärka Catenas position ytterligare i Mälardalen och tillföra upp emot 400.000 kvm logistikytor, något som kommer att behövas för att möta morgondagens behov och säkra effektiva och hållbara gods- och varuflöden in till huvudstaden, säger Catenas regionchef Maths Carreman.


En tilläggsköpeskilling om ytterligare 50 Mkr utgår när första detaljplan vunnit laga kraft. När arbetet med detaljplanen avslutats ska Catena erbjudas att förvärva samtliga aktier i Södertuna Utveckling AB.