4 juni 2023
måndag, 25 november 2019 11:40

CBRE köper Laxfield Capital

Skrivet av 

 

Sophie van Oosterom, CEO och CIO för CBRE Global Investors EMEA.CBRE Group har förvärvat Laxfield Capital, en investeringsveksamhet med fastighetsskulder omfattande en portfölj med totalt cirka 818 MGBP,  cirka 10,13 Mdr kr, i förvaltade tillgångar i Storbritannien.

Laxfield Capital kommer att fungera som en del av EMEA-plattformen för CBRE Global Investor.

Förvärvet är ett viktigt steg i CBRE Global Investors strategi att erbjuda kunder ett utökat utbud av investeringar i reala tillgångar på ledande marknader över hela världen.

– Med förvärvet av Laxfield Capital lägger vi till en djup kunskap om den kommersiella fastighetsskuldbranschen, med ett erfaret team av professionella med ett långvarigt, utmärkt rykte och en stark marknadsprofil, säger Sophie van Oosterom, CEO och CIO för CBRE Global Investors EMEA.

Laxfields verkställande team består av Emma Huepfl som verkställande direktör, Alexandra Lanni som chef för investeringar och Chris McMain som fondförvaltare för skuldinvesteringar. Laxfields grundare Adam Slater kommer att fortsätta som ordförande i skuldverksamheten i en roll som konsult.

Marco Rampin, som redan gick med i EMEA-verksamheten tidigare i år från CBRE Capital Advisors, kommer också att gå med i teamet och han kommer att fortsätta att fokusera på den kontinentala europeiska skuldbranschen, där han redan har en stor erfarenhet.


I gemensamt uttalande säger ledargruppen i Laxfield:
– CBRE Global Investors är en utmärkt plattform för att betjäna våra kunder, påskynda tillväxten och bredda våra produkter till kontinentala Europa. Det kändes som rätt tid för oss att samarbeta med världens ledande organisation för kommersiella fastigheter. Vi är glada över att gå in i våra nya roller inom CBRE: s globala verksamhet med skuldinvesteringar.