1 december 2023
måndag, 25 november 2019 12:19

Franska Corum köper centrum i norska Eleverum

Skrivet av 

 

Corum köper en fullt uthyrd detaljhandelpark, omfattande cirka 11.180 kvm butiksytor i Elverum, cirka 15 mil norr om Oslo.


Renger Investment Management (RIM) fortsätter sitt samarbete med den franska fastighetsinvesteraren Corum Asset Management och RIM har nu medverkat som konsult då Corums gör sitt första förvärv på den norska fastighetsmarknaden. Corum förvärvar för sin fond Corum XL  en nyutvecklad och helt uthyrd detaljhandelpark som ligger i Elverum, cirka 15 mil norr om Oslo. Butiksparken omfattar cirka 11.180 kvm butiksytor och hyresgästerna inkluderar Rusta, Elkjøp, Power, Byggmaker, Europris och Thansen


David Renger
, vd för RIM kommenterar:
– RIM:s samarbete med Corum expanderar framgångsrikt i hela Norden. Samarbetet med Corum är i linje med RIM:s strategi att samarbeta med ekonomiskt starka och välkända fastighetsinvesterare i Norden. Vi uppskattar det fortsatta förtroendet från Corum och vi ser fram emot fortsatt samarbete om deras expansion i regionen.

 

Fastigheten hyrs ut på långa hyresavtal till Rusta, Elkjøp, Power, Byggmaker, Europris och Thansen. RIM har varit en strategiskt rådgivare och har tagit fram ett prospekt kring investeringen. Fastigheten förvärvades från en grupp privata investerare.

 

– Vi är glada över att vi kan utöka vår närvaro i Norden med vår inträde på den norska fastighetsmarknaden efter att vi framgångsrikt har investerat i den finska marknaden i några år. Vi avser att ytterligare utöka våra investeringar i regionen det kommande året, säger Philippe Cervesi, Corums investeringschef.

Bjørn Slaatta på DLA var juridisk rådgivare till Corum samt Akershus och Wiersholm var säljarnas kommersiella och legala rådgivare.