4 juni 2023
måndag, 25 november 2019 12:46

Lansa blir det grönaste fastighetsbolaget

Skrivet av 

 

Lansa Fastigheter och FF-Fastighetsservice blir först i branschen med att införa ett helt fossilfritt yttre underhåll. Handredskap som elhäcksaxar men även de större gräsklipparna samt eldrivna servicebilar och ultrarent vatten hör till de nya investeringarna. Foto: Stihl.

 

 


Anders Woodall är förvaltningschef för Lansa Fastigheter och ansvarar för bolagets miljösatsning. Foto: Jan-Olof EkelundDet finns många företag inom fastighetsbranschen som strävar en ”grön” profil. Men Lansa Fastigheter har valt att gå från ord till handling i ett ovanligt snabbt tempo.

– Vår grönyteskötsel ska bli helt fossilfritt till sommaren 2020, intygar Anders Woodall, förvaltningschef för Lansa.

Lansa har på drygt tre år byggt upp ett fastighetsbestånd av hyreslägenheter och projekt på tio regionorter i Sverige. Samtidigt har bolaget från starten varit noga med att verksamheten ska ge en minimal miljöpåverkan.

Tillsammans med leverantören FF-Fastighetsservice har Lansa sjösatt ett omfattande investeringsprogram för få ner utsläppen av koldioxid till noll inom fastighetsskötsel. Alla redskap som tidigare hade förbränningsmotorer ersätts med eldrift och samtliga servicebilar byts ut till eldrivna modeller.

– Redan till sommaren kommer vi vara klara med utfasningen. Även om det kortsiktigt innebär något högre kostnader, så gör nyttan för miljön och våra hyresgästers välbefinnande kalkylen lönsam, säger Anders Woodall.

Samarbetet har lett till att även FF Fastighetsservice kliver fram i en tätposition inom hållbart miljöarbete. Med en uppdaterad bil- och maskinpark kan vi nu leverera betydligt bättre skötsel, samt att arbetsmiljön för våra medarbetare förbättras, säger Mats Thor, marknadschef för FF-Fastighetsservice.

För Lansa är dessa åtgärder ett viktigt steg för att leva till bolagets ambitiösa miljö– och hållbarhetspolicy.