21 april 2024
måndag, 25 november 2019 13:43

Coworking 7 A hyr 17.000 kvm i Centralposthuset

Skrivet av 

 

Statens Fastighetsverk, Sfv, hyr ut  17.000 kvm till Coworking-bolaget 7 A  av Centralposthusets totalt 30.000 kvm på Vasagatan i Stockholm.

 

 


Den pampiga entréhallen i Centralposthuset ska fungera som en reception.Centralposthuset på Vasagatan i Stockholm, som ägs av Statens Fastighetsverk, Sfv, får nya hyresgäster då Coworking-bolaget 7 A hyr 17.000 kvm av byggnadens totalt 30.000 kvm. Uthyrningen är en av Stockholms största förhyrningar i år. Inflyttningen planeras till början av 2020. Den största uthyrning i Stockholmsregionen år 2019 var när Vasakronan hyrde ut 42.000 kvm till Skatteverket i Sundberg. Se länk

Beläget bara ett stenkast från Stockholm Centralstation utmärker sig den rödgula tegelbyggnaden med klocktornet som sitt signum. Fasaduppbyggnaden och de välbevarade hallarna uppfördes år 1903 efter arkitekten Ferdinand Bobergs ritningar.

Fastigheten, som länge var ett Centralposthus, och fastigheten köptes av Statens Fastighetsverk då Postens Pensionsstiftelse sålde den år 2004. Postverksamheten upphörde år 2003. Huset renoverades under åren 2006–2008. För närvarande hyr Regeringskansliet cirka 10.000 kvm i Centralposthuset.

Fredrik Hultman, vd på 7A, berättar om projektet:
– Många har varit intresserade av Centralposthuset men till slut var det vi som lyckades vinna Statens Fastighetsverks förtroende att förvalta denna unika byggnad. Den 2 december kliver vi in genom dörrarna och ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare få göra Centralposthuset till en av Stockholms mest professionella, personliga och välkomnande centrala mötesplatser.

Flex Office – avskilda kontorsytor för större företag

Till årsskiftet inleds en ny era i Centralposthuset, när lokalerna förvandlas till kontorsmiljöer om 10.000 kvm med möjlighet att ta över hela våningsplan. Det nya konceptet kallas Flex Office och innebär avskilda kontor anpassade för större företag som är i behov av skräddarsydda ytor – men fortfarande vill ta del av alla servicefördelar som ett traditionellt kontorshotell erbjuder.

Fredrik Hultman, kommenterar:

– Vi ser stor potential i området kring Vasagatan och kapaciteten som Posthuset erbjuder. Med Flex Office kan vi nu erbjuda privata kontorslösningar även till större företag, utan att de går miste om all kringservice som vi erbjuder våra hyresgäster på kontorshotellet. Samtidigt vill vi skapa den bästa arbetsplatsen i city på Stockholms mest tillgängliga adress. Det handlar om mer än kvadratmeter, lika viktigt är att skapa en trivsam kontorskultur som stärker det egna arbetsgivarvarumärket och ger utrymme för både företag och individen att utvecklas.

– Vi är övertygade om att marknaden är i behov av långsiktiga kontorslösningar och Posthuset erbjuder plats för den enskilda firman till större bolag med hundratals anställda. Här ska våra hyresgäster känna att det finns kapacitet att ta större ytor i takt med att bolaget växer. Vi kommer även att erbjuda uthyrningsbara ytor till momsbefriande verksamheter – något som vi vet är en utmaning för många i nuläget.

Sedan starten 2006 har 7A vuxit till ett företag med ett sextiotal medarbetare på attraktiva adresser i Stockholm, bland annat på Strandvägen och Odenplan. Posthuset kommer inte bara att bli hem åt företag som söker kontor. Det kommer även att erbjuda lokaler och högklassig service för alla typer av event och konferenser, enligt Fredrik Hultman:

– Vi vill skapa inspirerande miljöer för fysiska möten. Det är en möjlighet för alla i näringslivet att träffas och utbyta kunskaper och erfarenheter. I Posthuset kan vi arrangera allt från förtroliga möten till att erbjuda Stockholms mest flexibla och centrala kongressalternativ.

Han forsätter:
– Posthuset kommer också att bjuda på allt det där som är avgörande för att skapa lyckade möten. Den rätta känslan, maten och bemötandet som höjer nivån på upplevelsen och får den att fastna hos besökaren.

 

7A erbjuder sedan tidigare konferens- och kontorslösningar på tre attraktiva adresser i centrala Stockholm, 7A startades för 14 år sedan och har i dag tre anläggningar som erbjuder lokaler för coworking. Den första öppnade på Strandvägen 7A (därav namnet) och bolaget har även anläggningar vid Odenplan och även på Vasagatan – alla cirka  4.000 kvm vardera. Sedan december 2018 är SEB Private Equity majoritetsägare i 7 A.

I en kommentar kan sägas att flera aktörer har velat köpa Centralposthuset av Statens fastighetsverk, Sfv, som dock inte har velat sälja så länge Regeringskansliet hyr stora ytor i fastigheten. SF