25 april 2024
tisdag, 26 november 2019 10:16

Skanska vinner stort innovationspris

Skrivet av 

 

Skanska vinner ett pris för projektet European Spalliation Source, ESS, ett av världens största vetenskapliga och mest tekniskt utmanande infrastrukturprojekt.

 

Det svenska bidraget, med Skanska i täten, vinner förstapris i den internationella innovationstävlingen Autodesk AEC Excellence Awards 2019.  Priset avser design, planering, projektering av projektet European Spalliation Source, ESS, ett av världens största vetenskapliga och mest tekniskt utmanande infrastrukturprojekt.

– Det här är något av det största som går att vinna när vi pratar teknologi/digitalisering inom bygg. Detta är ett välkommet bevis på att digitaliseringen av branschen går fort och vi ligger i framkant och driver på utvecklingen, säger Martin Hörestrand, Skanskas digitala ledare vid ESS.

ESS ligger i framkant när det gäller att arbeta med digitala verktyg och arbetssättet används genomgående i hela projektet. När projektet står färdigt kommer det utgöra en tvärvetenskaplig forskningsanläggning baserad på en världsledande neutronkälla, med toppmoderna neutroninstrument, världens kraftfullaste linjära accelerator och ett datacentrum för vetenskaplig databehandling.