4 juni 2023
tisdag, 26 november 2019 17:52

Catena byggstartar för DHL Express i Sunnanå

Skrivet av 

 

Första spadtaget för en logistikanläggning för flyggods för DHL Express i Sunnanå i Malmö tas av från vänster: Peter Bexell, grundare av Hallbygg, Peter Ervasalo, vd för DHL Express och Benny Thögersen, vd för Catena.

 


Under tisdagen tog Catena första spadtaget för det senaste projektet vid Logistikposition Sunnanå i Malmö – en logistikanläggning för flyggods för DHL Express.

Logistikposition Sunnanå ligger på ett optimalt logistikläge med direkt avfart från riksväg 11 och med 300 meter till avfarten från E6/E20 strax utanför Malmö som även är en del av Greater Copenhagen. Den nya byggnaden om drygt 10 100 kvm som nu uppförs för DHL Express blir granne med den DHL-terminal som var Catenas första etablering på området. 

– Det är mycket roligt att vi tagit första spadtaget. DHL har ambitiösa klimatmål och att gå över till en ännu mer energieffektiv logistikanläggning, där vi bland annat kommer att förbereda byggnaden för kommande elektrifiering av fordonsflottan, är en av många åtgärder som vi gör för att nå målen inför framtiden. Dessutom kommer den nya anläggningen att ge en ännu bättre servicekvalitet för våra kunder vilket stärker vår position ytterligare på marknaden, säger Peter Ervasalo, vd för DHL Express, Sverige.

– Genom den nya byggnationen för DHL Express fortsätter vår utveckling av Logistikposition Sunnanå som med sin unika placering för transporter både inom och utom Sverige utgör ett centralt nav för dagens och framtidens varuflöden, säger Jörgen Eriksson, Catenas regionchef i Malmö.

Inflyttning är beräknad till hösten 2020. På området är Chefs Culinar, Svensk Cater, DS Smith, DHL Supply Chain och Lekia etablerade sedan tidigare.