21 april 2024
onsdag, 27 november 2019 12:39

Oscar Properties aktie rasar 20 procent

Skrivet av 

 

Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

 


Under onsdagen rasade aktien i Oscar Properties med cirka 20 procent under stor omsättning. Kursfallet började efter uppgifter i Expressen  om att Oscar Properties inte hade betalat en faktura till bolagets revisor Ernst & Young, EY. Fakturan hade via inkasso gått vidare till Kronofogden. Den berörda fakturan summa var drygt 0,6 Mkr. Den hamnade först hos inkassoföretaget Intrum som inte fick in pengarna. Ärendet skickades då vidare till Kronofogdemyndigheten där det fanns en ansökan om betalningsföreläggande riktat mot Oscar Properties, skriver Expressen.

 

Oscar Properties återkom inte till Expressen med svar på tidningens frågor före tidningens publicering, men efter publiceringen svarade Oscar Properties Expressen: ”Det råder ingen oklarhet kring fakturorna och fakturorna är betalda” och att bolaget inte betalade till inkassoföretaget skylls på en ”brist i rutinen”.

I en kommentar kan sägas att en investeringen i Oscar Properties aktie har varit en usel investering. I mars 2017 var kursen i Oscar 91,50 kr jämfört med dagens kurs om 2,16 kr. Bara sedan årsskiftet har aktien rasat med 85 procent ned till ett börsvärde om otroligt svaga 62 Mkr. Det har länge förekommit rykten om att vd Oscar Engelbert har råd att köpa samtliga aktier i bolaget. När aktien stod nära all time high med 91,50 kr sålde Oscar Engelbert aktier för drygt 300 Mkr i mars 2017 med motiveringen att ägandet i aktien borde spridas och free-floaten öka. SF