4 juni 2023
onsdag, 27 november 2019 12:52

Skanska bygger nytt för Göteborgs universitet

Skrivet av 

 

Skanska har tecknat avtal med Akademiska Hus om att bygga en ny byggnad för Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Projektet omfattar två nya huskroppar i sju våningar om cirka 32.000 kvm, med avancerade labbmiljöer, men även undervisningslokaler och kontor. Illustration: Kanozi Arkitekter

 


  

 

 

En gemensam hall i en ny byggnad för Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Illustration: Kanozi Arkitekter

 

Skanska har tecknat avtal med Akademiska Hus om att bygga en ny byggnad för Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Kontraktet är värt cirka 1,2 Mdr kr, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Sverige för det fjärde kvartalet 2019.

 

Projektet omfattar två nya huskroppar i sju våningsplan samt en mellanliggande del som rymmer atrium och mötesrum. Byggnaden, som omfattar cirka 32.000 kvm, ska innehålla avancerade labbmiljöer, men även undervisningslokaler och kontor.

 

Lokalerna får en flexibel utformning som kan ändras efter universitetets framtida behov. Därtill sker ombyggnation av en anslutande byggnad om cirka 2.000 kvm.

 

Satsningen gör det möjligt för universitetet att samla stora delar av sin verksamhet inom Naturvetenskapliga fakulteten, vilket omfattar cirka 3.000 studenter och 500-600 medarbetare, på en och samma plats. Byggnaden blir också en viktig pusselbit för att fortsätta utvecklingen på campusområdet Medicinareberget.

 

Byggstart sker omgående och projektet ska stå klart under andra kvartalet 2023.