20 april 2024
torsdag, 28 november 2019 12:37

Aros sålde fler bostäder

Skrivet av 

 

Link Järva Krog i Solna är Aros Bostads första egna projekt.

 

 


Link Järva Krog i Solna omfattar totalt 94 lägenheter.


För årets första nio månader ökade Aros Bostad nettoomsättningen till 121,9 Mkr (28,1) med ett resultat före skatt om 3,9 Mkr (1,8). Under perioden ökade antalet sålda bostäder till 113 (61), med ett antal bokade bostäder som steg till 26 (14).

Aros Bostad har emitterat cirka 4,4 miljoner aktier om cirka 150 Mkr till Första AP-fonden. Syftet med genomförd nyemission är att skapa förutsättningar för att ytterligare expandera Aros Bostads byggrättsportfölj genom värdeskapande förvärv.

Magnus Andersson
, vd för Aros Bostad, säger:
– Vi ser en god försäljningstakt i de projekt som produktionsstartats och som har en kortare tid kvar till inflyttning. Totalt är 74 procent av bostäderna i pågående produktion sålda eller bokade. Vår förmåga att produktionsstarta bostadsprojekt med eget kapital utgör därmed en stor styrka och konkurrensfördel. Under kvartalet har Aros Bostad även nått en milstolpe i utvecklingen, då vi har påbörjat vinstavräkningen av vårt första egna projekt Link Järva Krog i Solna om totalt 94 lägenheter.
Aros Bostad har  476 bostäder i pågående produktion. Projektportföljen omfattar totalt 25 projekt vilket motsvarar cirka 3.600 bostäder, inklusive de bostäder som är i pågående produktion.

Huvudinvesterare är i Aros Bostad är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finländska Varma, SEB Trygg-Liv, SEB pensionsstiftelse, Östersjöstiftelsen samt ett antal framstående och kapitalstarka entreprenörer och investerare.