4 juni 2023
fredag, 29 november 2019 13:57

Castellum hyr ut 2.600 kvm till United Spaces

Skrivet av 

 

Castellum hyr ut en kontorslokal om 2.600 kvm i den anrika fastigheten mest känd som Rådhuset i centrala Uppsala Coworkingbolaget United Spaces.

 

 

Coworkingbolaget United Spaces, ägt av Castellum, har tecknat ett hyresavtal med Castellum för en kontorslokal om 2.600 kvm i den anrika fastigheten, mest känd som Rådhuset i centrala Uppsala.

 

United Spaces finns idag etablerade i städerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt på Arlanda flygplats. Affärsidén är att erbjuda kontors- och mötesplats för medlemmar som vill se sig själva och sina företag växa, som vill attrahera talanger, hitta idéer och skapa kontakter. Etableringen är bolagets första i Uppsala och innebär att man efter inflyttningen i november 2020 kommer att kunna erbjuda 400 medlemmar tillgång till lokalerna i Rådhuset vid stora torget i centrala Uppsala.

– Vi är väldigt glada att nu kunna etablera oss i Uppsala. Extra roligt är att det blev i Rådhuset med tanke på läget, fastighetens historia och dess vackra lokaler. Vi har länge sneglat på Uppsala då det finns en stor potential med tanke på att det är en tillväxtort med ett växande näringsliv, säger Yvonne Sörensen Björud, vd för United Spaces.

Castellum förvärvade United Spaces i början av 2019 med målsättning att växa inom segmentet coworking och skapa synergier med sin befintliga verksamhet inom kontorsfastigheter.

– Det är positivt att vårt dotterbolag United Spaces nu slår upp portarna i våra lokaler. Vi har ett mycket bra samarbete. Det i kombination med att lokalerna lämpar sig väldigt bra för coworking gör att det känns extra roligt, säger Robert Ahlstedt, tf. affärsområdeschef Uppsala, Castellum.

United Spaces är en av Nordens ledande aktörer inom coworking med drygt 13.000 kvm kontorsyta i regionerna Stockholm, Göteborg och Malmö.

Coworking har redan gjort intåg i flera storstäder och spås en stark tillväxt de kommande åren.

I centrala London och på Manhattan i New York utgör exempelvis coworking redan 25-30 procent av nytecknade avtal på kontorsmarknaden.