4 juni 2023
fredag, 29 november 2019 14:19

Castellum bygger GreenHaus i Helsingborg

Skrivet av 

 

Castellum bygger nu GreenHaus om drygt 10.000 kvm i Helsingborgs nya stadsdel Oceanhamnen.

 

 

Castellum påbörjar nu byggnationen av kontorsfastigheten GreenHaus om drygt 10.000 kvm i Helsingborgs nya stadsdel Oceanhamnen. Den totala investeringen för projektet, inklusive markförvärv, beräknas till 300 Mkr.

– Det känns positivt att vi nu kan påbörja byggnationen av GreenHaus. Det är ett viktigt projekt för oss i en ny spännande stadsdel som håller på att ta form. Byggnaden kommer att WELL-certifieras och vi planerar även för en större coworking-satsning, säger Henrik Saxborn, verkställande direktör för Castellum AB.

Castellums bolag United Spaces kommer i samband med att GreenHaus slår upp portarna att erbjuda individer och företag möjlighet till coworking i ett av byggnadens våningsplan. Totalt räknar man med 230 arbetsplatser. Det är United Spaces första etablering i Helsingborg.

– Vi är oerhört glada att kunna expandera vår verksamhet till Helsingborg. Det är en stad där det händer mycket och som ligger i en tillväxtregion med närhet till städer som Malmö och Köpenhamn. Vi ser att denna satsning har stor potential. Vi har länge tittat på lämpliga lokaler på orten och nu har vi funnit den ultimata lösningen, säger Yvonne Sörensen Björud, verkställande direktör för United Spaces.

Fullt uthyrd bedöms hyresintäkterna uppgå till cirka 19 Mkr. I dagsläget uppgår uthyrningsgraden till 31 procent.  Bland hyresgästerna finns utöver United Spaces, Advokatfirman Juhlin & Partners och Helsingborgs Vårdcentral AB. Inflyttning i GreenHaus kommer att ske under våren 2022.

 

Det är Veiddeke som ska bygga GreenHaus på en totalentreprenad om 225 Mkr.

WELL-certifiering
WELL är en ny internationell certifiering, utvecklad i USA av forskare, läkare och arkitekter och som utgår ifrån människan. Syftet är att få folk att må och fungera bättre på jobbet. För att få ett kontor eller byggnad certifierad, måste det uppfylla höga krav inom de områden som mest påverkar människors hälsa: luft, vatten, ljus, ljud, kost, motion och välbefinnande.