2 oktober 2023
måndag, 02 december 2019 13:24

Gladsheim Fastigheter expanderar

Skrivet av 

 

Från vänster övre raden: Carl-Viggo Östlund, Robin Eriksson, analytiker, Jennifer Örtholm, kommunikations- och hållbarhetsansvarig och Fredrik Hilmander, förvaltningsansvarig.

 

Gladsheim Fastigheter har under hösten fortsatt att förvärva fastigheter och det samlade beståndet omfattar för närvarande närmare 700 lägenheter och ett fastighetsvärde om 570 Mkr. I samband med att fastighetsportföljen expanderar växer även bolaget. Under hösten har koncernen rekryterat tre nya medarbetare; en förvaltningsansvarig, en analytiker samt en kommunikations- och hållbarhetsansvarig.

Fredrik Hilmander
är numera förvaltningsansvarig. Han har över 20 års erfarenhet av fastighetsförvaltning, har bland annat tidigare arbetat på Castellum, Amasten och ByggVesta.

Robin Eriksson
har anställts som analytiker på Gladsheim. Han har en examen inom Business and Management från Kings College London. Han har tidigare varit anställd som jägarsoldat inom Försvarsmakten under tre års tid samt arbetat hos New Stay AB, Biz Apartment AB, stiftelsen William Sea Foundation med flera.

Jennifer Örtholm
är anställd som kommunikations- och hållbarhetsansvarig. Hon har en examen i företagsekonomi med marknadsföringsinriktning och kommer senast från Transcendent Group där hon var marketing intern.

– Vi växer och utvecklar ständigt vår organisation. Det gläder mig att få välkomna tre nya medarbetare att vara med på Gladsheim Fastigheters utvecklingsresa, säger David Dahlgren, vd för Gladsheim Fastigheter.

Sedan i juni utgörs bolagets styrelse av styrelseordförande Carl-Viggo Östlund samt ledamöterna David Dahlgren (vd för Gladsheim), Mikael Larsson (Coeli Holding AB), Magnus Hagerborn (Allba Holding AB) och Magnus Oscarsson (Invemo AB ). Styrelseordföranden Carl-Viggo Östlund har lång erfarenhet av styrelsearbete då han är styrelseordförande och ledamot i ett flertal andra bolag inom finans- och försäkringsbranschen, såväl noterade som onoterade bolag. Han har även en gedigen operativ erfarenhet som vd för både SBAB och Nordnet, samt inom branscher som försäkring, logistik och under många år även verksam i Tetra-Pak-koncernen.

Gladsheim förvaltar och förädlar hyresbostäder i mellanstora svenska orter i tillväxtregioner med bra kommunikationer och i nära anslutning till universitet och regionhuvudstäder. Namnet Gladsheim kommer från den fornnordiska mytologin och betyder ”ljust hem” och illustrerar bolagets ambition att tillhandahålla trivsamma lägenheter för våra hyresgäster.

Gladsheim grundades under 2018 av vd David Dahlgren. Han var tidigare vd på börsnoterade Amasten 2014-2017 och han byggde då upp ett bostadsbestånd på 3 miljarder med fokus på mellanstora orter. Medgrundare är CFO Fredrik Gynnerstedt, med erfarenhet som CFO i flera börsnoterade bolag.