25 april 2024
fredag, 06 december 2019 12:08

Stockholms Hamnar avtalar om stor padelhall

Skrivet av 

 

Stockholms Hamnar och PDL Group har avtalat om totalt 6.325 kvm yta i en padelanläggning i Magasin 7 i Frihamnen.

 

 

Stockholms Hamnar och PDL Group signerar ytterligare kontrakt och skapar därmed en av Europas största padelanläggningar. Anläggningen startades 2015 och utökar nu till 22 padelbanor.

I november undertecknade Stockholms Hamnar och PDL Group ytterligare ett hyresavtal om 4.904 kvm i Magasin 7 i Frihamnen. Padelanläggningens yta mer än fyrdubblas och ökar till totalt 6.325 kvm.

– Stockholms Hamnar har haft ett mycket bra samarbete med PDL sedan starten 2015 och ser fram emot en fortsatt spännande resa med att skapa en av Europas största anläggningar för padel i Frihamnen, säger Peder Weitoft, fastighetsförvaltare på Stockholms Hamnar.

Redan 2015 byggdes Stockholms första inomhusanläggning för padel med fem banor i Frihamnen. Det var startskottet för PDL Group som sedan dess utvecklat och byggt många padelanläggningar i Sverige och även utomlands. Sporten har växt explosionsartat sedan dess.

– Vi är väldigt glada över att kunna expandera vår verksamhet i Frihamnen. Det var här allt började och läget är optimalt. Med 17 nya banor har vi nu möjligheten att kunna sprida padeln i Stockholm på det sättet vi vill, säger Henrik Söderberg, vd för PDL Group. 

Frihamnsområdet står inför en stor förändring med exploatering av kontor och publika verksamheter. Padelsporten är oerhört populär och ett perfekt inslag i Frihamnen nu och framöver.