25 april 2024
tisdag, 10 december 2019 12:45

CBRE: Nya uthyrningar i Medborgarhuset

Skrivet av 

 

Gatubild Medborgarhuset. Visionsbild: Nyréns Arkitektkontor

 

 Visionbild Twentyfourseven.

 

CBRE har sedan hösten 2018 varit anlitade av Stockholms Stad för att jobba med uthyrningen av både kontors- och restauranglokaler i Medborgarhuset. Nu har stor del av ytorna hyrts ut.

Medborgarhuset ligger strategiskt beläget, i hjärtat av Södermalm, med direkt anslutning till tunnelbanans gröna linje. Fastigheten totalrenoveras, samtidigt behålls det ursprungliga konceptet ”kropp, själ och bildning”. Ombyggnadsytorna omfattar cirka 23.000 kvm där samtliga ytor förutom en cafélokal är uthyrda.

– Intresset för lokalerna har varit stort och vi är väldigt nöjda med mixen av de olika hyresgästerna. Vi ser fram emot det färdiga resultatet och öppningen av restaurangerna under 2020/2021, säger Nina de Besche, uthyrningsansvarig på CBRE.

Medborgarhuset får en ny gemensam entré och fler tillgängliga mötesplatser skapas för att bidra till en kreativ miljö. Förutom stadens verksamhet med bad, gym och idrottshall, bibliotek och Kulturskolans teaterverksamhet har det även skett uthyrningar till flertalet kontor och restauranger. Nya kontorshyresgäster blir reklambyrån Garbergs, IT-företaget RG19, Assistans för dig som erbjuder personlig assistans och Stockholms Katolska Stift.

En spännande blandning av restauranger kommer att slå upp dörrarna under 2020/2021 – Restaurangerna Olivia, Hawaii Poké, Meze Fabriken samt The Public Medis. Hyresgäster som flyttar tillbaka till huset efter renoveringen blir Sensus studieförbund och Pizza Hut.

Trafikkontoret kommer i ett eget projekt lägga om trafiken vid Medborgarplatsen, bredda trottoaren och plantera nya träd på den södra sidan av huset. Där det i bottenplan också blir en servering. Sammanfattningsvis skapar det en ljusare och tryggare närmiljö på en sida av Medborgarhuset som idag upplevs som stängd och otrygg. Arbetena ska vara klara sommaren 2020.