25 april 2024
tisdag, 10 december 2019 13:19

Karo Pharma flyttar till LO:s Lagern 11

Skrivet av 

 

Lagern 11 på Klara Norra kyrkogata 29, 31 och 33, omfattar 11.599 kvm och 2.337 kvm bostäder.

 

 Totalt ska lokaler om cirka 7.000 kvm  i Lagern 11 totalrenoveras och omvandlas till moderna, ljusa och flexibla kontorsytor i åtta plan.

 

Börsnoterade Karo Pharma har tecknat hyresavtal om cirka 1.600 kvm i fastigheten Lagern 11 i centrala Stockholm. Lagern 11 ägs av LO och Karo Pharma flyttar in i april 2020.

JLL fick nyligen i uppdrag av fastighetsägaren LO att arbeta med utvecklingen och uthyrningen av fastigheten Lagern 11 som ligger i attraktivt läge vid Norra Bantorget och på Klara Norra kyrkogata 29, 31 och 33, bara några minuters promenad från Stockholms Centralstation. Projekt ”Klara Omega” är en storsatsning från LO:s sida. Lokaler om ca 7 000 kvm ska totalrenoveras och omvandlas till moderna, ljusa och flexibla kontorsytor i åtta plan.

– Det är fantastiskt roligt att ha fått förtroendet att utveckla denna fina fastighet och att vi så snabbt fick in en hyresgäst som Karo Pharma. Nu arbetar vi vidare för att identifiera fler passande hyresgäster till fastigheten, säger Erik Skalin, Head of Agency på JLL.

Karo Pharma, som ägs av investmentbolaget EQT, flyttar in på plan 8 och halva plan 7. Företaget utvecklar och marknadsför produkter till apotek samt till sjuk- och hälsovårdssektorn.

– Vi som hyresvärd välkomnar Karo Pharma till Klara Omega och ser fram emot ett långsiktigt samarbete, säger Frank Henriksson,  vd för Kungslagern Holding AB.

Karo Pharma växer snabbt och flytten till större och mer flexibla lokaler i ett bra läge är därför nödvändig, inte minst när det gäller närheten till kommunikationer, säger Christoffer Lorenzen, vd för Karo Pharma.