2 oktober 2023
onsdag, 11 december 2019 11:51

Malin Lövström, ny chef för SISAB:s projektavdelning

Skrivet av 

  

Rekryteringen av Malin Lövström (bilden) innebär att hon blir  SISAB:s nya chef för projektavdelningen och hon tar också en plats i ledningsgruppen. Hon kommer närmast från konsultföretaget ÅF Pöyry och en roll som marknadsområdeschef.

– Det är ett stort uppdrag som Malin axlar men med hennes erfarenhet så är jag övertygad om att SISAB kommer fortsätta att leverera och utveckla Stockholms utbildningsmiljöer, säger Claes Magnusson, vd för SISAB.

SISAB:s planerade projekt har idag ett värde på cirka 29 miljarder kronor. De senaste åren har bolaget levererat runt 5.000 nya elevplatser per år. Malin Lövström kliver in i ett skede där SISAB och Stockholm stad arbetar intensivt för att fylla behovet av fler skolor och förskolor.

– Det känns spännande att få vara med på resan när Stockholm växer och uppdraget att bygga skolor är viktigt och inspirerande. Jag ser fram emot att i en kompetent och långsiktig beställarorganisation som SISAB få vidareutveckla projektavdelningen och skapa fler samarbeten mellan olika leverantörer och staden för att tillsammans klara kommande utmaningar, säger Malin Lövström.

Malin Lövström har de senaste tre åren arbetat på ÅF Pöyry och i rollen som marknadsområdeschef har hon ansvarat för en projektledningsverksamhet med cirka 150 medarbetare i Sverige. Innan dess arbetade hon som projektområdeschef på vårdfastighetsbolaget Locum. Där även Claes Magnusson hade sin adress innan han tog vd-uppdraget på SISAB 2016.

– Det är en extra trygghet att känna till vilken kaliber Malin har och som hon har byggt på med erfarenheterna från ÅF Pöyry. Jag ser fram emot hur Malin kommer utveckla projektavdelningen och skapa en atmosfär där framtidens beställare av projekt vill arbeta och utveckla, inte bara SISAB utan hela vår bransch, säger Claes Magnusson.

Malin Lövström första dag på SISAB blir den 2 mars. Hon tar över chefsuppdraget och en plats i ledningsgruppen från Anders Eklund, som efter nio år på SISAB börjat som vd för Leksandsbostäder.