19 april 2024
fredag, 13 december 2019 11:50

Första markanvisningen till Selvaag på Årstafältet

Skrivet av 

 

Britta Blaxhult, vd för Selvaag Bostad.

 

 

Exploateringsnämndens möte den 12 december beslutade att ge en markanvisning för 85 lägenheter till Selvaag Bostad i Årstafältet etapp 5.

Selvaag Bostad är ett nystartat och helägt av Selvaag Bolig med målet att utveckla bostadsrätter och äganderätter i Sveriges storstadsområdena. Årstafältet blir bolagets första egna markanvisning.

Rolf Thorsen, vd för Selvaag Bolig är nöjd med resultatet:
– Vi etablerade oss i Sverige i höstas och är nöjda med att ha fått en position på så kort tid. Vi har tillväxtambitioner och tycker att Årstafältet är en idealistisk start för vår etablering. Vi letar efter fler projekt och förhoppningen är att vi inom några år ska ha projekt i produktion, säger Thorsen.

Sedan tidigare har Selvaag haft JV- samarbeten med Veidekke Bolig i kv. Sädesärlan och Svea Symfoni. Här driver Selvaag Plussboliger, ett livsstilskoncept där det bland annat finns serviceverksamhet för boende med gemensamt gym, festlokal, bibliotek m.m. Konceptet har mött stort intresse på Stockholmsmarknaden.

– Vi är oerhört glada över förtroendet att få vara med och utveckla nya bostäder i ett av Stockholms intressantaste utvecklingsområden. Vårt mål är att medverka till att göra Stockholm till ännu bättre stad att leva i, säger Britta Blaxhult, vd för Selvaag Bostad.