18 april 2024
fredag, 13 december 2019 13:47

Gladsheim köper bostäder i Eskilstuna

Skrivet av 

 

Gladsheim köper en välkänd bostadsfastighet om 3.590 kvm i centrala Eskilstuna.


 

 

 

 


David Dahlgren, vd för Gladsheim Fastigheter.

 

 

 

Gladsheim Fastigheter har förvärvat en välkänd bostadsfastighet i Eskilstuna. Den totala ytan uppgår till 3.590 kvm, varav 73 procent utgörs av bostäder, fördelat på 32 lägenheter. Förvärvet sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 86 Mkr. Direktavkastningen bedöms uppgå till 3,4 procent. Säljare är Mathias Brus Fastigheter AB, och tillträde sker omgående. Efter förvärvet uppgår Gladsheims bestånd till drygt 700 lägenheter med ett fastighetsvärde om cirka 660 Mkr.

– Det aktuella förvärvet blir Gladsheims femte affär sedan starten i mars och den andra i Eskilstuna. Fastigheten är en premiumfastighet i bästa centrumläge på Fristadstorget i Eskilstuna och uppfyller på så sätt de egenskaper som Gladsheim eftersträvar i form av starkt mikroläge, bra tekniskt skick och goda utvecklingsmöjligheter, säger David Dahlgren, vd för Gladsheim Fastigheter.

Eskilstuna är en högskoleort med starkt geografiskt strategiskt läge med goda förbindelser till andra orter genom både motorvägar och tågförbindelse. Stockholm, Västerås och Örebro nås inom en timme. Närheten till Mälaren och Stockholm gör också att Eskilstuna kommer att fortsätta utvecklas väl de kommande åren. På orten finns en stark industritradition som grund och dessutom växer Eskilstunas betydelse som högskoleort och kunskapsstad.

– Gladsheim finns på flera orter i regionen och därmed skapar vi möjligheter för våra hyresgäster att flytta inom vårt bestånd utifrån hur familjelivet utvecklas. Genom det aktuella förvärvet kan vi dessutom erbjud en variation av lägenheter i Eskilstuna. Den aktuella fastigheten kompletterar Gladsheims befintliga bestånd i Eskilstuna väldigt väl med det centrala läget och lägenheter med arkitektoniska värden. Med vår renoveringsmetodik och vårt fokus på att skapa en trygg och trevlig boendemiljö erbjuder Gladsheim också attraktiva lägenheter med nyproduktionsstandard till en rimlig månadskostnad, avslutar David Dahlgren.

Gladsheims rådgivare i förvärvet var Setterwalls Advokatbyrå och Amblin. Säljarens rådgivare var Nordier och Sparbanken Rekarne.