1 december 2023
onsdag, 18 december 2019 14:53

Heimstaden utser Søren Vendelbo Jacobsen till co-CIO

Skrivet av 

  

Heimstaden utnämner  Søren Vendelbo Jacobsen (bilden), 39, till co-CIO från och med den 1 februari 2020. Søren Vendelbo Jacobsen kommer tillsammans med CIO, Christian Fladeland, att ansvara för utvecklingen och genomförandet av koncernens investeringsstrategi.

Søren Vendelbo Jacobsen
kommer från en position som chef för fastigheter och infrastruktur hos Sampension där han har lett företagets investerings- och portföljstrategi och genomförandet av investeringar, inklusive det övergripande kapitalförvaltningsansvaret. Innan han kom till Sampension hade han en position inom Sadolin & Albæks analys- och värderingsavdelning.

– Jag har känt Søren sedan vi båda var anställda på Sadolin & Albæk och en ömsesidig professionell såväl som personlig respekt utvecklades tillsammans med vårt nära samarbete. Heimstaden är hängiven till ”Sustainable Footprint - Strong Financials” och därför måste vi ständigt utvidga vårt investeringsteam för att säkerställa fortsatt högkvalitativa investeringar av kapitalet som våra institutionella aktieägare tillhandahåller. Søren är mitt absoluta första val som co-CIO och jag ser fram emot att fortsätta utvecklingen av investeringsteamet tillsammans med honom, säger Christian Fladeland, CIO på Heimstaden.

– Det har varit en anmärkningsvärd hög takt inom investeringsteamet sedan Christian började som CIO i januari 2019 och för att ta teamet till nästa nivå har vi identifierat ett behov av ytterligare ledarskap. Ledningen och styrelsen har träffat Søren och vi samtycker alla  till Christians uttalande. Søren är professionell och analytiskt stark och han har en stor personlighet, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.

– Heimstaden är en visionär och operativ ägare som har stor ekonomisk styrka för att säkerställa kontinuerlig tillväxt. Jag ser fram emot att leda och vidareutveckla den dynamiska och ambitiösa investeringsorganisationen samt att bidra till att vidareutveckla Norden och europeiska företag, säger Søren Vendelbo Jacobsen.