19 april 2024
torsdag, 19 december 2019 12:49

NCC säljer logistik i Göteborg till ICA

Skrivet av 

 

ICA Fastigheter köper av NCC ett logistikprojekt i Arendal i direkt anslutning till Göteborgs hamn och invid riksväg 155.

 


NCC säljer logistikprojektet Stora Bergstomten i Arendal för ett överenskommet fastighetsvärde om cirka 290 Mkr. Fastigheten ska användas som ett e-handelslager för ICA Sverige och köpare är ICA Fastigheter.

Stora Bergstomten är den fjärde etappen i Arendal Green Park i Göteborgs hamn och här utvecklar NCC och ICA tillsammans ett nytt e-handelslager. ICA Sverige tecknade ett hyresavtal för hela den uthyrningsbara ytan om cirka 17.200 kvm i april i år.

– Vi ser att intresset för logistikfastigheter ökar i takt med en växande e-handel och Arendal har ett av Sveriges bästa logistiklägen. Vår ambition är att utveckla attraktiva och hållbara fastigheter genom bland annat BREEAM-certifiering i nära samverkan med våra kunder för att kunna möta deras behov. Att ICA nu blir både hyresgäst och ägare är ett bra exempel på det, säger Johanna Hult-Rentsch, regionchef Väst, NCC Property Development.

Affären genomförs som en bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 290 Mkr. Inga hyresgarantier lämnas vid försäljningen. Fastigheten beräknas vara färdigställd i fjärde kvartalet 2020 och ger då en positiv resultatpåverkan i NCC Property Development.

– Förvärvet är i linje med vår strategi att skapa en infrastruktur för ICA:s logistik och e-handel. Arendal är ett strategiskt viktigt läge och kommer göra det enklare och mer effektivt för ICA-butikerna att samordna plock och leverans i ett gemensamt e-handelslager, säger Lena Boberg, vd för ICA Fastigheter.

Arendal har en placering i direkt anslutning till Göteborgs hamn och invid riksväg 155, med utmärkt skyltläge. NCC har utvecklat flera logistikprojekt i Arendal och påbörjar nu planeringen för nästa etapp.

NCC har som mål att minimera projektets miljöpåverkan och att fastigheten ska bli certifierad enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM.