Skriv ut denna sida
fredag, 20 december 2019 17:02

Humlegården avtalar om teckningsåtagande

Skrivet av 

 

– Beskedet har mottagits väl av marknaden, där kreditanalyserna pekar på en ökad sannolikhet för en höjd rating, säger Mikael Andersson, Humlegårdens finanschef.

 

 

Som tidigare meddelats har Humlegården Fastigheter och merparten av bolagets ägare ingått en avsiktsförklaring om ett teckningsåtagande avseende företagscertifikat. Nu har även avtal tecknats. Beskedet har genererat positiv respons på kreditmarknaden och stärker bolagets finansiella position ytterligare.

De deltagande ägarbolagen innehar tillsammans en ägarandel om cirka 67 procent. Enligt avtalet förbinder de sig att på Humlegårdens begäran köpa företagscertifikat för upp till 1,6 miljarder kronor. Avtalet gäller till och med den 16 december 2021 och har en uppsägningstid om 24 månader. Vid utebliven uppsägning förlängs avtalet tills vidare med 24 månaders uppsägningstid. Syftet med teckningsåtagandet är att stärka Humlegårdens finansiella position och kreditkvalitet.

– Beskedet har mottagits väl av marknaden, där kreditanalyserna pekar på en ökad sannolikhet för en höjd rating. Den utökade volymen lånelöften sänker dessutom Humlegårdens refinansieringsrisk och innebär att vi står ännu bättre finansiellt rustade inför framtiden, säger Mikael Andersson, Humlegårdens finanschef.

Humlegården Fastigheter ägs av samtliga 23 länsbolag inom Länsförsäkringar samt Länsförsäkringar Liv, Länsförsäkringar Sak och Länsförsäkringar Fondliv.

Senaste från Redaktionen